Μπορούμε να αποτρέψουμε τον εμφύλιο;

Η ομάδα δεν πατά γερά με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να έρχονται βαθμολογικές απώλειες και εμφανίσεις που δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις όλων στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Τονίζουμε το όλων γιατί λανθασμένα και επειδή βολεύει χρεώθηκε ο κόσμος την εξωφρενική απαίτηση για κατάκτηση του πρωταθλήματος και να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν προ διετίας. Αν και έχουμε εντοπίσει ξανά τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στη γραμμή Γιοβάνοβιτς (που υιοθετεί και ο πρόεδρος) και την άποψη μεγάλης μερίδας του κόσμου, θα ασχοληθούμε ξανά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο γιατί διαβλέπουμε ότι σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν, θα πρέπει να αποφύγουμε τον εμφύλιο πόλεμο που θα μας πάρει χρόνια πίσω. Όσοι θεωρούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξωφρενικό δεν χρειάζεται να διαβάσουν το υπόλοιπο κείμενο και μπορούν να συνεχίσουν το σερφαρισμά τους σε κάποια άλλη στήλη.

Ο Γιοβάνοβιτς λοιπόν από τα μέσα Δεκεμβρίου και όταν ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και προκριμένοι στους 16 του Champions League (ναι στους 16 του CL) είχε στείλει δικό του μήνυμα. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και έλεγε ότι η φετινή χρονιά είναι πετυχημένη ότι και να συμβεί στις εγχώριες διοργανώσεις λόγω της Ευρωπαϊκής πορείας. Επιχειρηματολόγησε μάλιστα έτσι ώστε να πείσει για την ορθότητα της άποψης.

Ελάχιστοι έλαβαν τότε σοβαρά υπόψη τις προεκτάσεις των θέσεων του προπονητή μας αφού όλα ήταν μέλι γάλα. Με το που μπήκε το 2012 και άρχισαν τα στραβά αποτελέσματα που συνοδεύτηκαν με την απόφαση (αδυναμία λέμε εμείς) να μην ενισχυθεί η ομάδα. Και τότε ο Γιοβάνοβιτς με πολύ πιο έντονο τρόπο επιχείρησε να στείλει τα δικά του μηνύματα.

Επειδή οι φόβοι ότι θα ζούσαμε ακόμα μια αγωνιστική χρονιά όπως το 2009-10 άρχισαν να πυκνώνουν η θέση του προπονητή μας, υιοθετήθηκε και από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου. Από το πουθενά και ενώ η ομάδα έπρεπε να πειστεί με κάποιον τρόπο ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο σημαντικότερος στόχος, κάτι τέτοιο δεν γινόταν. Άθελα τους προπονητής και πρόεδρος έστελλαν το έμμεσο μήνυμα ότι η ομάδα και η πορεία της έχει κριθεί και πως είναι πετυχημένη ανεξαρτήτως κατάκτησης ή μη του πρωταθλήματος.

Η στάση αυτή του επίσημου ΑΠΟΕΛ έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τις απαιτήσεις και προσδοκίες μιας μεγάλης μερίδας οπαδών μας. Δεν αναφερόμαστε στους οργανωμένους που σιγοβράζουν και μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν στα τέλη Νοεμβρίου τηρούν στάση αναμονής αλλά σε χιλιάδες κόσμου που απαιτεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση όμως δεν κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα αφού τηρεί μια παθητική στάση σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα είτε πρόκειται για θέματα διαιτησίας, παρασκηνίου, είτε για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλες οι διοκητικές και επιχειρησιακές δομές στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Δεν θα επεκταθούμε σε αυτά για να μην κουράσουμε.

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση γιατί πιστεύει ίσως περισσότερο και από κάποιους διοικούντες σε αυτόν τον προπονητή και αυτούς του παίκτες, αλλά βλέπει ότι όλοι έχουν αποπροσανατολιστεί πλήρως. Άλλοι βλέπουν μια ομάδα κουρασμένη η οποία πιστεύουν ότι έπρεπε με διάφορους τρόπους να φρεσκαριστεί για να μπορέσει το καθοριστικό τρίμηνο Φεβράρη-Απρίλη να φορτσάρει.

Ο ΑΠΟΕΛ πλέον βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί αφού η διαφορά στη φιλοσοφία και στον τρόπο προσέγγισης του συγκεκριμένου θέματος χωρίζει τους πάντες σε δύο ή περισσότερα στρατόπεδα. Αν λοιπόν συμβεί αυτό που απεύχονται όλοι θα πρέπει να μπορέσουμε να αντιδράσουμε σωστά.

Γιατί κινδυνολογείτε σήμερα για κάτι (απώλεια πρωταθλήματος)  που μπορεί να συμβεί σε δύο μήνες θα πει κάποιος. Θέτουμε το όλο θέμα και προσβλέπουμε σε σωστή διαχείριση του επειδή διακρίνουμε ήδη να διαμορφώνονται κάποια δεδομένα. Ξέρουμε επίσης ότι  τυχόν αποκλεισμός την Πέμπτη από το κύπελλο θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό και μουρμουρητό.

Προσοχή λοιπόν γιατί μέσα από τη διαχείριση της επερχόμενης κρίσης θα πρέπει να δείξουμε όλοι την απαιτούμενη ψυχραιμία και δυνατότητα να βγούμε από αυτήν πιο δυνατή.

Υ.Γ Μακάρι να μην γίνει τίποτα από τα πιο πάνω και να θεωρηθούμε επικίνδυνοι καταστροφολόγοι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!