Ξέρουμε μέχρι που φτάνουνοι δυνάμεις μας;

Το ΑΠΟΕΛ που τους τελευταίους 18 μήνες πραγματοποίησε μια εξαιρετική και απρόσμενη κατά πολλούς πορεία είναι η πιο γερασμένη ομάδα της Ευρώπης. Κατά πολλού είναι και από τις πιο κουρασμένες λόγω συμμετοχής στο Champions League. Οι τραυματισμοί κυμαίνονται εδώ και μήνες μεταξύ των 5-10 και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν έστω και τώρα μπορούμε να κάνουμε μια σωστή διαχείριση των δυνάμεων μας. Η τεχνική ηγεσία έμμεσα αναγνωρίζει ότι ο αγωνιστικός κατήφορος των τελευταίων μηνών οφείλεται στην κούραση των παικτών. Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας κέρδισε δύο από τους οκτώ αγώνες πρωταθλήματος. Παράλληλα μείναμε στο 0-0 με τον Άρη της δεύτερης κατηγορίας στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Τίθενται λοιπόν κάποια βάσιμα ερωτήματα…

– Έχει το ΑΠΟΕΛ δυνάμεις να το παίζει σε δύο ταμπλό (πρωτάθλημα και κύπελλο);
– Υπάρχουν πράγματι σοβαρές πιθανότητες για κατάκτηση της δεύτερης θέσης;
– Μπορούν διοίκηση και τεχνική ηγεσία να αντέξουν το βάρος ενδεχόμενης αποτυχίας στην προσπάθεια κατάκτησης του κυπέλλου;

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του ιεραρχώντας τα δεδομένα φαίνεται ότι θεώρησαν εφικτή την κατάκτηση της δεύτερης θέση. Θα τολμήσουμε ακόμα να πούμε ότι ίσως ακόμα να πιστεύουν αφού με νίκη το Σάββατο η διαφορά θα μειωθεί στον ένα βαθμό. Μπορεί όμως το σημερινό ΑΠΟΕΛ του ενός επιθετικού (Ζεβλάκοφ) που βολοδέρνει ανάμεσα στις αντίπαλες άμυνες να υπερβάλει εαυτό με την Ανόρθωση λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον ημιτελικό με τον Άρη;

Τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών απαντούν ότι κάτι τέτοιο είναι περισσότερο πόθος παρά ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Εξάλλου ακόμα και με νίκη επί της Ανόρθωσης θα χρειαστεί και νίκη επί της ομόνοια στον αγώνα-φιέστα για την κατάκτηση του εικοστού της πρωταθλήματος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του καλούνται να ζυγίσουν όσο πιο καλά και ασφαλώς σοφότερα τα δεδομένα από ότι έκαναν τον Ιανουάριο έτσι ώστε να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στο Europa League και ιδανικά αυτού που οι υποχρεώσεις αρχίζουν στα τέλη Ιουλίου είναι το ζητούμενο. Αυτό σημαίνει κατάκτηση του κυπέλλου.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!