Οι συστάσεις και προτροπές του Πετρίδη

Ο Πρόδρομος Πετρίδης μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα μας με αφορμή την πρόκριση αλλά και τη γενικότερη παρουσία του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες με τη Βαρντάρ. Ο πρόεδρος σύστησε υπομονή αφού πρόκειται για μια νέα ομάδα αλλά έδειξε να αντιλαμβάνεται και να συμμερίζεται μέρος των ανησυχιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Super Sport FM:

«Είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την πρόκριση. Σε αυτό το στάδιο δίνουμε αγώνες με σχετικά υποδεέστερους αντίπαλους, όμως πρόκειται για πολύ ύπουλα παιχνίδια. Έτσι τα έχω χαρακτηρίσω από την αρχή. Η ομάδα μας έχει μικρό περιθώριο προετοιμασίας, ενώ η Μίντιλαντ για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα τους. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νέο προπονητή και θα πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου για να έρθει η ομοιογένεια. Το σημαντικό είναι να παίρνεις το αποτέλεσμα. Αυτό θέλαμε να κάνουμε στα παιχνίδια με τη Βαρντάρ. Είδαμε ότι αυτά τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες. Είδαμε και τι έγινε στις κερκίδες. Δεν κινδύνεψε η ομάδα μας, εμείς κυριαρχούσαμε. Σημασία έχει ότι ελέγξαμε το ρυθμό. Δεχτήκαμε ένα γκολ στο τέλος που κόντραρε η μπάλα σε αμυντικό, όμως θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύσαμε και ιδιαίτερα».

Για το περιστατικό που έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα…

«Ο κόσμος και οι υπεύθυνοι του γηπέδου ήταν προκλητικότατοι. Είχαμε συζήτηση με τον υπεύθυνο της ΟΥΕΦΑ και δεν υπήρχε θέμα με την Ελληνική, δεν ήταν απαγορευτικό. Το θέμα ήταν με τη Σέρβικη σημαία, όπου μας ζητήθηκε να αφαιρεθεί. Ούτε διακριτικά δεν πήγαν να πάρουν τη Σέρβικη, ενώ κατέβασαν και την Ελληνική σημαία και για αυτό αντιδράσαμε με τον τρόπο που είδατε. Άλλωστε, Έλληνες είμαστε…»

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ, χρειάζεται βελτίωση ενόψει της συνέχειας…

«Ας μην ξεχνάμε ότι χθες αγωνίζονταν έξι καινούργιοι παίκτες, μαζί και με τον Αντωνιάδη που πέρσι ήταν στον πάγκο από ένα σημείο και έπειτα. Έπαιζαν δύο στόπερ που δεν έπαιξαν ξανά σε επίσημο παιχνίδι. Έπαιξε ο Μοράις που ήταν η τέταρτη λύση για το κέντρο της άμυνας. Ο Ινιάκι αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και μπορεί να γίνει ηγέτης στην άμυνα. Μακρίδης και Βινίσιους αγωνίστηκαν μαζί στο χώρο του κέντρου. Είναι καινούργιος ο προπονητής και το σύστημα. Είχαμε και παίκτες στον πάγκο και υπάρχουν κάποιοι λόγοι που δεν αγωνίζονται. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και η εικόνα της ομάδας πρέπει να γίνεται καλύτερη. Σίγουρα, δεν βγάζει μάτια η ομάδα. Αλλά ποια ομάδα βγάζει μάτια; Η Βαρντάρ, πρόπερσι παρολίγο να βγάλει έξω την Μπάτε που κάθε χρόνο παίζει στους ομίλους. Ας μην νομίζουμε ότι αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθούμε γιατί έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Οπωσδήποτε δεν μας ικανοποιεί η εικόνα μας, όμως είμαστε ακόμα στην αρχή».

Για τη Μίντιλαντ…

«Προέρχεται από χώρα πειθαρχημένου ποδοσφαίρου. Θέλουμε να παρουσιαστεί η ομάδα περισσότεροι έτοιμη. Αυτό θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε. Παρακολουθήσαμε το παιχνίδι της Μίντιαλντ κόντρα στη Λίνκολν. Ήταν εκεί ο κ. Κωστή. Μάλλον θα ταξιδέψει και ο προπονητής μας για το παιχνίδι της Παρασκευής. Θέλουμε να βγάλουμε καλύτερη εικόνα και βδομάδα με βδομάδα να καλυτερεύουμε». .

Για τη θετική προϊστορία απέναντι στους Δανούς…

«Δεν λέει τίποτα το ότι προκρινόμαστε κόντρα στις δανέζικες ομάδες».

Για τους Βάντερ και Στίλιτς…

«Ο Βάντερ μετά το 60΄ είχε μείνει από δυνάμεις. Αυτά είναι στα υπόψη του προπονητή που κρίνει ποιοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Ο κάθε προπονητής κάνει ένα πλάνο. Ο Στίλιτς έχει μια ποιότητα που ελπίζω να την απολαύσουν όλοι. Το ίδιο και ο Πιατκόφσκι. Προηγηθήκαμε και έπρεπε να διατηρήσουμε το σκορ. Ο κάθε προπονητής γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι κινήσεις πρέπει να κάνει. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να πούμε γιατί έπαιξε ο Α και ο Β. Τώρα οι παίκτες που ήρθαν χρειάζονται μια προσαρμογή. Βδομάδα με βδομάδα μπαίνουν νέοι παίκτες. Χθες μπήκε ο Βάντερ, ίσως μπει άλλος την ερχόμενη βδομάδα. Είναι δουλειά του προπονητή και ανάλογα θα λειτουργεί το πλάνο».

Αν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο υλοποίησης νέας μεταγραφής…

«Μεταγραφή θα γίνει αν και εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης εκεί που υστερούμε. Θα δούμε που παρουσιάζονται ελλείψεις. Αν ο προπονητής ζητήσει κάποια επιπλέον προσθήκη, αυτό θα πράξουμε. Δεν θα κάνουμε τίποτα πριν τα παιχνίδια με τους Δανούς. Και να πάρεις κάποιον τώρα δεν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

Για τον κόσμο…

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο. Περιμένουμε ακόμη περισσότερους. Θα δούμε τα πακέτα για τη Δανία. Είναι μια περίοδος όπου οι εταιρείες είναι γεμάτες από πτήσεις. Προσπαθούμε να βρούμε το καταλληλότερο πακέτο για να δώσουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, όσο περισσότεροι γίνεται».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!