Που καταντήσαμε, χωρίς αμυντικούς και επιθετικούς…

Ο Ζουέλα ( ανεξάρτητα αν τον εμπιστευόμαστε ή όχι) δεν παίζει με τη Δόξα, ο Μπόρδα, είναι ερωτηματικό, ο Καρυπίδης είναι εκτός. Ο Ολιβέιρα δεν δηλώθηκε και επιστρέφει τον Ιανουάριο αλλά ο Ιβάν μας προετοίμασε ότι θα χρειαστεί παιχνίδια για να μπορέσει να βοηθήσει. Έχουμε επιστρατεύσει τον Αντωνιάδη τον οποίο χαιρόμαστε αλλά δεν είναι έτοιμος να δώσει σίγουρες λύσεις και υπάρχει η επιλογή Νούνο Μοράις ο οποίος διανύει μια απογοητευτική μέχρι τώρα χρονιά και δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, όπως τον συνηθίσαμε. Αυτά για την άμυνα μας. Πάμε τώρα στην επίθεση. Ο Ατόρνο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με την ντουζίνα γκολ που πέτυχε κάποια από τα οποία όπως αυτό με την Ε.Ν.Π βοήθησε για να αποφύγουμε μεγαλύτερο βαθμολογικό κραχ. Ο Σολάρι μας λένε ότι θα χρειαστεί ακόμα λίγες βδομάδες να γυρίσει και είναι παροπλισμένος εδώ και δύο μήνες και ο Μπούντιμιρ θα είναι εκτός για ένα ακόμα μήνα. Τόσο καλά είναι σήμερα τα δεδομένα στην ομάδα μας.

Πρόκειται για ένα κατάντημα που προκαλεί φόβο, ανασφάλεια και δυσπιστία εν όψει του ότι θέλουμε και πιστεύουμε ακόμα ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός και δεν έχει να κάμει μόνο με τους τραυματισμούς που είναι ατυχία αλλά και με το ότι κάποιοι παίκτες ακόμα και να μην ήταν τραυματίες δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού. Είπαμε για το Ζουέλα, ο Μπόρδα φάνηκε να ξεπερνά την αρχική δυσπιστία αλλά όχι και κάτι σπουδαίο, ο Σολάρι δεν μπορεί να ξαναγίνει ο σέντερ φορ, φόβητρο ενώ για τον Μπούντιμιρ μιλούν οι αριθμοί και η απόδοση του όσο έπαιξε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Τι μπορεί όμως να γίνει από εδώ και πέρα; Με τη βοήθεια του θεού να νικήσουμε πρώτα τη Δόξα για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να μπούμε στο 2013 με περιορισμένες πιθανότητες διεκδίκησης του πρωταθλήματος και μετά με τη βοήθεια του Ιβάν να γίνουν τουλάχιστον δύο μεταγραφές στην επίθεση και μία για την άμυνα. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός τινάχτηκε ήδη στον αέρα και για να επιστρέψει μια ομαλή κατάσταση, απαιτείται η καλύτερη αξιοποίηση του Ιανουαρίου. Δεν θα πάμε πουθενά χωρίς κεντρικούς αμυντικούς ποιότητας και δεν πρόκειται να ξαναγίνουμε ομάδα-φόβητρο χωρίς δύο επιπλέον προσθήκες στην επίθεση.

Είτε ο ένας θα είναι καθαρός σέντερ φορ και ο άλλος όπως περίπου ο Τρισκόφσκι, είτε ότι νάναι φτάνει να βρούμε ποδοσφαιριστές που στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Σημειώστε ότι ο Αλωνεύτης έπαθε αφλογιστία στο σκοράρισμα και αρκείται σε μια καλή προσπάθεια, ο Χαραλαμπίδης απέχει χιλιόμετρα από τον παικταρά που ξέραμε ενώ ο Μαντούκα, έδειξε με την Ε.Ν.Π καταπονημένος από την προσπάθεια που κατέβαλε όταν έμεινε μόνος στην επίθεση στα προηγούμενα παιχνίδια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!