Σκεντερμπέου Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αφού το καλό και σοβαρό ΑΠΟΕΛ πέρασε νικηφόρα από την Κορυτσά και ο επαναληπτικός σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε όπως ακριβώς έπρεπε και παρά το ότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο τα δυο γρήγορα γκολ στην επανάληψη έφεραν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η σκέψη όλων πλέον μεταφέρεται στα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν την ανικανότητα της κυβέρνησης Χριστόφια και τις κινητοποιήσεις που γίνονται προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτόν μια ώρα ενωρίτερα. Παράλληλα αγωνιούμε και για την κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν όπου θα μάθουμε τον αντίπαλο μας στον 3ο προκριματικό. Οι αλλαγές που εικάζονταν και αφορούσαν πιθανή συμμετοχή των Ατόρνο ή και του Ολιβέιρα δεν έγιναν αφού ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε τη δοκιμασμένη περσινή εντεκάδα. Έτσι στην κορυφή της διάταξης 4-5-1 ήταν ο Σολάρι έχοντας στηρίγματα στα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα. Η αμυντική γραμμή απαρτιζόταν από τους γνωστούς τέσσερις ενώ όπως αναμενόταν Μοράις και Πίντο ήταν η ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής .

Από την αρχή του αγώνα επιβεβαιώθηκε η υποψία που είχαμε ότι η Σκεντερμπέου δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο αφού η  ομάδα μας με σχετική ευκολία πέτυχε το στόχο της που ήταν να επιβάλει το ρυθμό της. Έχοντας κατοχή της μπάλας ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε πολύ νωρίς να γίνει απειλητικό αφού κατάφερνε με σχετική ευκολία να φτάνει μπροστά στα καρέ των Αλβανών. Μόλις στο 3 λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μποαβεντούρα να στέλλει την μπάλα λίγο έξω.

Η ομάδα μας έχοντας διασφαλίσει την κατοχή κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Χιώτη ενώ οι ατομικές ενέργειες κάποιων Αλβανών αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά από την αμυντική μας γραμμή. Με αυτά τα δεδομένα το ζητούμενο για την ομάδα μας ήταν το γκολ κάτι που δεν έγινε έστω και αν φτάσαμε πολύ κοντά σε δυο άλλες περιπτώσεις. Πρωταγωνιστής και των δυο ο Σολάρι ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η τελική του επιλογή δεν βρήκε στόχο.

Από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να πετύχουμε εμείς το γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Η εικόνα στην επανάληψη ήταν η ίδια αφού ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που κρατούσε περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η διαφορά ήταν ότι στην πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα ήρθε το γκολ που θέλαμε το οποίο σήμανε και το τέλος στα όνειρα των τουρκόσπορων. Στο 52’ ο Σολάρι με ωραία ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Μοράις το πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίκτυα.  ΄

Το 0-1 ήταν γεγονός αλλά η ομάδα μας δε αρκέστηκε σε αυτό αφού μέσα σε ένα τρίλεπτο έφτιαξε μια κλασσική ευκαιρία και σημείωσε ακόμα ένα γκολ. Μέσα σε ένα λεπτό στο 55 ο Κόντης έχασε μοναδική ευκαιρία όταν η εξ επαφής κεφαλιά του πέρασε μόλις έξω, αλλά πριν περάσουν λίγα δευτερόλεπτα ήρθε η φωτοβολίδα του Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος με ένα κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-2.

Οι Αλβανοί μετά και από αυτή την εξέλιξη έδειχναν πραγματικά ανήμποροι να αντιδράσουν και ήταν η χαλάρωση των δικών μας παικτών που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 66 αλλά ο Χιώτης φώναξε παρών. Ο τραυματισμός του Μαρσίνιο έφερε στο 72 την πρώτη αλλαγή με τον Ατόρνο να περνά στη θέση του Βραζιλιάνου.

Έχοντας εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης ο ρυθμός των παικτών μας έπεσε αφού το ζητούμενο πλέον ήταν να μη δεχτούμε γκολ. Οι αλλαγές που ακολούθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσαν την ευκαιρία στους Σατσιά και Αλεξάνδρου να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάτι που θα γίνει και με άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό στον επαναληπτικό.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα μας να πανηγυρίζει τη νίκη πρόκριση που κάνει το επαναληπτικό μια καλή προπόνηση ενόψει του 3ου προκριματικού.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Μοράις και Χαραλαμπίδης ενώ και ο Σολάρι παρόλο που έχασε 2 καλές ευκαιρίες ήταν κινητικός και μέσα στις φάσεις. Ο Μαρσίνιο πήρε κάποιες πρωτοβουλίες αλλά σίγουρα μπορεί για περισσότερα.

Κίτρινες: Σατσιάς

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Ζόρζ, Κόντης, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (86′ Αλεξάνδρου) Μαντούκα (81′ Σατσιάς), Μαρσίνιο (71’ Ατόρνο), Σολάρι

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για όλα. Και εμφάνιση και αποτέλεσμα. Είδατε το γήπεδο δεν ήταν καλό αλλά δείξαμε πιο ομάδα και πιστεύω δίκαια πήραμε το αποτέλεσμα. Ανάλογα με την εποχή θα έλεγα ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Το είχαμε πει πως ήταν καλή ομάδα όσοι την είδαμε και για αυτό δώσαμε μεγάλη σημασία στο ξεκίνημα. Μπήκαμε πολύ δυνατά και βοήθησε στο να έρθει το πολύ καλό αυτό αποτέλεσμα. Έχουμε προβάδισμα αλλά υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο στη Λευκωσία. Οι εξετάσεις θα δείξουν για Μαρσίνιο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!