Συμφωνία ΚΟΠ και Cyta

Σημερινό δημοσίευμα του in business επιβεβαιώνει την προ ημερών αναφορά μας για συμφωνία μεταξύ της ΚΟΠ και τη Cyta με την οποία η τελευταία θα είναι χορηγός του πρωταθλήματος αλλά και διαχειριστής του λεγόμενου ΚΟΠ ΤV. Η στρατηγική αυτή απόφαση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών την οδηγεί εκτός των χορηγιών σε ομάδες αφού θα προβάλλεται το ίδιο ή και εντονότερα με τη συνολική χορηγία.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα:

Κάνοντας στροφή και μάλιστα μεγάλη σε σχέση με την πολιτική χορηγιών της η Cyta προχωρά σε χορηγία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, συνάπτοντας συμφωνία με την ΚΟΠ για το όνομα και άλλες προωθητικές ενέργειες στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews οι επαφές των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και δη σε επίπεδο επεξεργασίας της συμφωνίας από τους νομικούς των εμπλεκόμενων μερών.

Η συμφωνία θα είναι χρονικής διάρκειας τεσσάρων ετών, αρχής γενομένης την επικείμενη ποδοσφαιρική περίοδο του 2015-16. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία για τη χορηγία του πρωταθλήματος θα είναι της τάξης των 350 με 450 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Το μεγάλο κομμάτι της χορηγίας αφορά στο όνομα του πρωταθλήματος το οποίο θα μετονομαστεί σε Πρωτάθλημα Cyta. Παράλληλα, το λογότυπο του οργανισμού ή των υπηρεσιών του θα εμφανίζεται στο ένα αριστερό μανίκι κάθε ομάδας, ενώ προωθητικές ενέργειες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια αγώνων βρίσκονται επίσης στο πακέτο της υπό συζήτηση συμφωνίας.

Μάλιστα, η χορηγία της Cyta προς την ΚΟΠ φέρνει αλλαγές και για πολλές ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες διατηρούν συμβόλαια χορηγίας με τον ημικρατικό οργανισμό. Η Cyta έχει αποφασίσει να σταματήσει τις χορηγίες στις εμφανίσεις ομάδων, από τη στιγμή που θα εξασφαλίσει χώρο στο μανίκι κάθε συλλόγου, λόγω της χορηγίας προς την ΚΟΠ. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των ομάδων τα πρώτης κατηγορίας διατηρεί συμφωνίες χορηγίας με τη Cyta, η οποία δεν προτίθεται να τις ανανεώσει, άρα πολλοί σύλλογοι θα πρέπει να αναζητήσουν νέα χορηγική στέγη.

Η αρχή της εν λόγω πολιτικής έγινε με μια συμφωνία που δεν υπεγράφη ποτέ και πιο συγκεκριμένα με τον ΑΠΟΕΛ. Η ΜΤΝ δεν ανανέωσε τη χορηγία της προς τον σύλλογο και οι άνθρωποι από το τμήμα μάρκετινγκ της ομάδας προχώρησαν σε ενδελεχή διάλογο με τη Cyta για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Τελικώς στον ημικρατικό οργανισμό λήφθηκε η απόφαση να μην συναφθούν νέα χορηγικά συμβόλαια και να μην ανανεωθούν όσα εκπνέουν φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα Cyta και ΚΟΠ έχουν υπογράψει πρόσφατα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του λεγόμενου ΚΟΠ TV, πακέτο το οποίο περιλαμβάνει την τηλεοπτική προβολή 12 ομάδων. Και η συγκεκριμένη συμφωνία έχει ισχύ μέχρι το 2019.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!