Το μαχαίρι στο κόκαλο;

Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πλέον σε ΚΟΠ και Αστυνομία αφού οι δυο φορείς έχουν την πίεση να δείξουν ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν κάτι για να ηρεμήσει η κατάσταση έτσι ώστε να μη δοθεί συνέχεια. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να υπάρχει κοινό έδαφος για το πιο εύκολο μέτρο που μπορούν να πάρουν που δεν είναι άλλο από την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε εκτός έδρας αγώνες. Παρόλο που όλοι όσοι ασχολούνται γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο γενικότερο πρόβλημα, ελπίζουν ότι ίσως είναι αρκετό για να συνετίσει τους χούλιγκαν οι οποίοι θα πρέπει πλέον να κλείνουν ραντεβού θανάτου όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ενδεικτικό του ότι κανένας δεν έχει διάθεση να βάλει ριζικά το μαχαίρι στο κόκαλο είναι και η σωστή αλλά με ημερομηνία λήξης απόφαση του ΑΝΤ1 να σταματήσει τις εκπομπές που ο καθένας προκαλεί ασύστολα και ανεβάζει τους τόνους και την προκατάληψη. Οι καναλάρχες μετρούν τηλεθέαση και ακροαματικότητα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και τα πραγματικά συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν σε όποιο μέσο ενημέρωσης σταματήσει μόνιμα τα ραδιοφωνικά καφενεία.

Ο ΚΟΑ από την πλευρά παραμένει πιστός στη τακτική του να θεωρεί την ΚΟΠ και τα σωματεία της υπεύθυνη για τη βία ενός και εκτός γηπέδων και κρατά μια στάση αποστασιοποίησης από όσα συμβαίνουν.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει ακόμα και σε επίπεδο οργανωμένων οπαδών και των δυο οπαδών αφού δε φαίνεται τα συμβούλια τους να μπορούν να ελέγξουν το τέρας που δημιούργησαν. Ενώ παλαιότερα σε επίπεδο αρχηγών των δυο κερκίδων ήταν εφικτός ο καθορισμός κάποιων άγραφων κανόνων, τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν ισχύει με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις δολοφονικές ενέργειες να πληθαίνουν.

Σήμερα αρχίζει ένας κύκλος διαβουλεύσεων και επαφών ενός από χτες ο πρόεδρος της ΚΟΠ άφησε να νοηθεί ότι θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις-μέτρα για να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!