Το Champions League και τα οικονομικά προβλήματα

Η παρουσία τους ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League ήταν ο πιο σημαντικός στόχος τη φετινή χρονιά αφού διασφάλισε την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας μας για τα επόμενα δυο τουλάχιστον χρόνια. Η διαχείριση των εσόδων είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες αφού ήταν και ένα από τα θέματα για τα οποία κρίθηκε ως ανεπαρκής η προηγούμενη διοίκηση. Οι σημερινές δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας χρίζουν σχολιασμού. Ο Προύντζος έκανε αναφορά στο θέμα λέγοντας πως η ομάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματα που σχετίζονται με το οικονομικό για να μπορέσει να κάνει τεράστια πλάνα για το μέλλον. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα είπε ότι για να γίνει αυτό, για να έχουμε ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας θα πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και να μπούμε στους ομίλους.

Η ανάγκη για συνεχόμενες παρουσίες στους ομίλους και ιδανικά αυτούς του Champions League διασφαλίζει έσοδα ρεκόρ αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε και το σημαντικό θέμα των εξόδων ρεκόρ με μεγαλύτερο αυτό του μισθολογίου.

Η διοίκηση Πετρίδη κληρονόμησε ένα τεράστιο μισθολόγιο που δεν συμβαδίζει με την προσφορά πολλών παικτών ενώ σε αυτό πρόσθεσε και αυτή τα δικά της λάθη. Η ανάγκη για μείωση του μισθολογίου είναι επιβεβλημένη και τον Μαιο η διοίκηση Πετρίδη θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το πράξει με τρόπο δίκαιο και ορθολογιστικό. Τότε λήγουν πολλά συμβόλαιο ακριβοπληρωμένων και μη ποδοσφαιριστών, ενώ το κολάνι θα πρέπει να πιάσει και αυτούς που έχουν και συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά.

Αν η διοίκηση Πετρίδη παίξει πελλόν όπως έπραττε για χρόνια και η διοίκηση Ερωτοκρίτου τότε μια αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη θα είναι αρκετή για να μας φέρει εκ νέου μπροστά στον γκρεμό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!