Υπεραισιοδοξία, προβάδισμα και φουσκωμένα μυαλά

Είναι γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα ίσως οδηγήσει σε εφησυχασμό μια μερίδα του κόσμου και όχι μόνον. Η διοίκηση τις τελευταίες δυο εβδομάδες προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους αλλά τα αποτελέσματα και τα βαθμολογικά δεδομένα δεν την βοηθούν! Το ΑΠΟΕΛ δίκαια έχει χτίσει μια σημαντική διαφορά από την ομόνοια και όπως λένε όλοι από χτες θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν πρέπει να μας φοβίζει ή να μας παρασύρει. Αντίθετα θα πρέπει να τον αποδεχτούμε αφού σε λίγο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την καλύτερα ομάδα.

Ακόμα και ο κόσμος παρουσιάζει στη συντριπτική του πλειοψηφία την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση αφού αναγνωρίζει τα όσα σημαντικά έχουμε δει μέχρι σήμερα αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος. Όπως φάνηκε και σε εκείνο το εικοσιτετράωρο μεταξύ των αγώνων Αεπ – ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια – Πέγεια η ψυχολογία του κόσμου μπορεί να αλλάξει ριζικά και από το πουθενά.

Είναι για αυτό που οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία ως οι επαγγελματίες του χώρου θα πρέπει να παραμείνουν σοβαροί. Η παρουσία του Γιοβάνοβιτς αποτελεί εγγύηση ότι κανένας στον Αρχάγγελο δεν θα θεωρήσει ότι ο τίτλος θα κριθεί από τον Δεκέμβριο. Όπως έχουμε εντοπίσει και προ ημερών μια άλλη περσινή ιδιαιτερότητα που φέτος δεν υφίσταται είναι η κούραση που είχε φέρει η υπερπροσπάθεια στο champions league.

Είδαμε όλοι πέρσι την ομάδα να καταρρέει λίγο πριν την έναρξη των play offs αφού κανένας δεν είχε τις ψυχολογικές και σωματικές δυνάμεις να συνεχίσει την προσπάθεια για να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί φέτος αφού η όποια κούραση ή τραυματισμοί θα είναι λογικά αναμενόμενα.

Ο Ολυμπιακός που έμεινε στην ισοπαλία με την Πέγεια είναι η επόμενη πρόκληση για όλους μας. Πρόκειται για μια καλή ομάδα και από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν εύκολα το ΑΠΟΕΛ καλείται να ακολουθήσει τη γνωστή πετυχημένη συνταγή.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!