Χρήσιμο φιλικό!

Δυστυχώς η άποψη αυτών που θεωρούν ότι η ομάδα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα επιβεβαιώθηκε μέσα από το χτεσινό φιλικό. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να κέρδισε με 3-2 αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές το τελικό σκορ είναι το τελευταίο πράγμα με το οποίο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σε τέτοιους αγώνες. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο αφορά την έλλειψη συνοχής και καλής αμυντικής λειτουργίας που έπρεπε να έχει η ομάδα μας. Αυτό ήταν έντονο στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι Αυστριακοί κράτησαν περισσότερο την μπάλα και μας πίεσαν αφόρητα. Παρά το ότι στο διάστημα αυτό η διάταξη μας ήταν το γνωστό και δοκιμασμένο 4-5-1 δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα ενώ σε έναν ακόμα αγώνα η αριστερή πτέρυγα έμπαζε νερά. Ζουέλα και Μπόρδα είχαν τις δικές δυσκολίες ενώ το πρόβλημα ξεκινούσε και από την αδυναμία όλης της τετράδας να βοηθήσει στο κουβάλημα της μπάλας.

Από την άλλη το ένα ημίχρονο του Μπεναχούρ ήταν και πάλι αρκετό για να επιβεβαιωθεί ότι είναι ο πιο δημιουργικός μέσος στο ρόστερ. Ίσως και η αλλαγή του να έπαιξε κάποιο ρόλο στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, στοιχείο που ενισχύει το ότι ίσως να υπάρχει ήδη υπερβολική εξάρτηση στον Τυνήσιο.

Αν πρέπει να εντοπίσουμε και άλλα θετικά στοιχεία σε ατομικό επίπεδο θα εντοπίζαμε για δεύτερο συνεχόμενα αγώνα την παρουσία του νεαρού Μάρκου Χαραλάμπους ο οποίος ήδη βάζει σε σοβαρές σκέψεις τον Γιοβάνοβιτς.

Επιστρέφοντας στα προβλήματα της αμυντικής γραμμής θα λέγαμε ότι το φαινόμενο παρατηρήθηκε ξανά τα προηγούμενα χρόνια σε αντίστοιχες περιόδους. Η ενσωμάτωση των Γκριτσάροφ, Ολιβεϊρα ή ακόμα και του Ζόρζ δεν ήταν εύκολη μας λένε όσοι την έζησαν στην προσπάθεια τους να πείσουν ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου το δίδυμο Ζουέλα και Μπόρδα.

Το θέμα που δημιουργείται όμως φέτος είναι οτι δεν υπάρχουν εναλλακτικές αφού ο τραυματισμός του Ολιβεϊρα και η καθυστέρηση που υπάρχει στην απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού αφήνει την ομάδα χωρίς εναλλακτικές και ενδεχομένως καλύτερες  λύσεις. Τέλος είμαστε αναγκασμένοι να εντοπίσουμε ότι ο Νεκτάριος ήταν και θα είναι αριστερός μπακ εξ ανάγκης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!