Του αρέσει η πίεση και ξέρει τι θέλει

Ο Κρίστιανσεν έκανε σήμερα τις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ και μέσα από αυτές φάνηκε ότι έχει επίγνωση του που ήρθε και των προκλήσεων που έχει ενώπιων του. Ο προπονητής μας υποσχέθηκε σκληρή και μεθοδική δουλειά από όλους ενώ είπε ότι του αρέσει η πίεση.

Τον Κρίστιανσεν παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας λέγοντας τα εξής:

«Καλωσορίζω τον κ.Κρίστιανσεν στο ΑΠΟΕΛ και εύχομαι να κυλήσουν ακόμα καλύτερα τα αγωνιστικά μας, αφού σήμερα είναι η πρώτη προπόνηση. Βλέποντας τι έχει πράξει και εκτιμώντας το έργο και τον χαρακτήρα του, του εύχομαι τα καλύτερα στο ΑΠΟΕΛ. Χρονικά οι στόχοι μας είναι η πρόκριση σε ομίλους της Ευρώπης. Θα πρέπει να τα πάρουμε χρονικά. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Κατ επέκταση ακολουθούν οι εγχώριοι τίτλοι. Έχουν γίνει αλλαγές σε βάθος στα οργανωτικά του Αρχαγγέλου. Ο κ. Σάπουριτς συνεχίζει κι είναι ο τεχνικός διευθυντής. Σου εύχομαι τα καλύτερα στο ΑΠΟΕΛ. Και εύχομαι να πάρεις το ΑΠΟΕΛ ένα βήμα παραπάνω».

Κριστιανσεν:

«Ευχαριστώ το ΑΠΟΕΛ που με έφερε στην ομάδα. Το εκτιμώ αρκετά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίτλο αλλά σκληρή δουλεία και μεθοδευμένη από όλους. Είναι σημαντικό που είναι ο Γιώργος Κωστή στην ομάδα. Θα είναι μεγάλη η βοήθεια του όπως και του Χρίστου Σωτηρίου. Είχαμε μια συνάντηση με το ιατρικό επιτελείο. Τους είπα ότι θα δουλεύουμε μαζί σαν οικογένεια. Θα έχουμε σεβασμό. Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο με την ΑΕΚ, τώρα θα προσπαθήσω για το βήμα παραπάνω με το ΑΠΟΕΛ».

Ερωτήσεις:

Τι πρέπει να αλλάξει για να είναι έτοιμο το ΑΠΟΕΛ για να έχει επιτυχία στην Ευρώπη;

«Το ΑΠΟΕΛ πάντα πρέπει να προσπαθεί για τους ομίλους. Θέλουμε να πετύχουμε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πρέπει να πάμε βήμα βήμα».

Θα είναι αποτυχία να μην πάρει τίτλο η ομάδα;

«Έχω πίστη στη δουλειά και το να καταφέρω να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους οι παίκτες. Αν γίνει αυτό σωστά, τότε οι πιθανότητες για τον τίτλο είναι περισσότερες».

Αν αισθάνεται πίεση:

«Μου αρέσει η πίεση».

Για την φιλοσοφία του…

«Το ΑΠΟΕΛ με υπέγραψε γιατί είδε κάποια πράγματα σε μένα. Περιμένει να δει αυτά τα πράγματα για τα οποία συνεργαστήκαμε. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όλοι κάνουν λάθη. Κάποια μπορούν να βελτιωθούν. Αυτή είναι η φιλοσοφία και ο τρόπος δουλειάς μου. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας σε σχέση με την ΑΕΚ… δεν έχω πρόβλημα. Ο πρόεδρος ήρθε στην Βαρκελώνη με τον Τόζα Σάπουριτς. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με χαμηλούς τόνους θα δουλέψουμε».

Για το αν είναι εφικτό να παρουσιάσει ομάδα έτοιμη για την Ευρώπη;

«Ξεκινούμε πιο γρήγορα απ’ ότι θα μπορούσαμε. Ήθελα χρόνο για να περάσω την φιλοσοφία μου στην ομάδα».

Αν τέθηκε  κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση…

«Η βιασύνη είναι εχθρός. Κάποιες φορές δεν παίρνεις αυτό που θέλεις. Κάποτε βρίσκεις καλούς παίκτες με καλή δουλειά. Είπα στον πρόεδρο ότι οι επιλογές μου θα γίνουν για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη που είναι οι άμεσες υποχρεώσεις».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!