ΑΠΟΕΛ Vs Real Madrid 0-3

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αφού παρά την ηρωική προσπάθεια η ομάδα μας δέχτηκε την ήττα από την ίσως καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το 0-3 δεν μας έκατσε καλά αφού παρά την εμφανή ανωτερότητα της Ρεάλ αντέξαμε μέχρι το 70′ και όλοι ήταν με την εντύπωση ότι και αν ακόμα χάναμε δεν θα ήταν με ένα τέτοιο σκορ. Οι αλλαγές του Μουρίνιο και είσοδος του Κακά έκανε τα πράγματα πιο απλά για την ομάδα του Μουρίνιο και με δυο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά διαμορφώθηκε το τελικός σκορ. Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν εμφανής και παρόλο που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε καλύτερα δύσκολα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα. Ο κόσμος έμεινε καρφωμένος στις κερκίδες και μετά το τέλος του αγώνα το χειροκρότημα και το σε Ευχαριστώ Θρύλε Θεέ δονούσε την ατμόσφαιρα. Το ταξίδι τελειώνει την ερχόμενη εβδομάδα και όταν τελειώσει και τυπικά ίσως συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει..

Με μια έκπληξη που δεν μπόρεσε να προβλέψει κανείς παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού το αρχικό σχήμα περιλάμβανε τον Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Η διάταξη ήταν τελικά 4-4-2 με τον Τρισκόφσκι να δίνει βοήθειες στον Αλμέιδα. Οι Μοράις και Πίντο ήταν στο κέντρο έχοντας ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν η αναμενόμενη.

Από το πρώτο λεπτό επιβεβαιώθηκε ότι η Ρεάλ θα ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε με σχετική ευκολία να κερδίσει την μάχη του κέντρου. Ο ΑΠΟΕΛ ίσως και αναμενόμενα έδωσε χώρους αφού έδειχνε ότι ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει τον αιφνιδιασμό.

Η εδαφική υπεροχή της Ρεάλ έφερνε την μπάλα με σχετική ευκολία έξω από τη περιοχή του Χιώτη αλλά η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή δυσκόλευε τους αντιπάλους από το να γίνουν απειλητικοί. Με αυτά τα δεδομένα οι παίκτες της Ρεάλ άρχισαν τα σουτ εκτός περιοχής σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσουν τον Χιώτη, κάτι όμως που δεν έγινε.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την Ρεάλ ήρθε στο 12 όταν ο Χιώτης απέκρουσε το σουτ του Οζιλ ενώ στο 18 σουτ του Ρονάλτο βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα μας.   Ο Μπενζεμά στο 34 έφτασε μια ανάποδα από το γκολ αλλά υποδείχτηκε σωστά σε θέληση οφσαιτ.

Στο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα μας δυσκολεύτηκε αφάνταστα να κρατήσει την μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις αφού η Ρεάλ δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Ο Αλεξάνδρου δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα ενώ η επιλογή του 4-4-2 στέρησε από την ομάδα τον επιπλέον παίκτη στη μεσαία γραμμή οποίος ίσως να μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σόουζα να περνά στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Αλεξάνδρου και τη διάταξη να παραμένει η ίδια και τον Πίντο να μετακινείται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Η πίεση της Ρεάλ δεν σταμάτησε και με την πάροδο του χρόνου αυξανόταν αφόρητα. Η κίνηση του Μουρίνιο να περάσει στον αγώνα τους Κακά και Μαρσέλο στο 64 ήταν αυτό που εν τέλει καθόρισε τον αγώνα. Ο Κακά έδωσε τις πάσες και την ηρεμία που έλειπε στο παιχνίδι της Ρεάλ και το γκολ του Μπενζεμά στο 74 μετά από σέντρα του Βραζιλιάνου ήταν γεγονός.

Το 0-1 επηρέασε την ομάδα μας που δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συνοχή στην αμυντική της γραμμή και σε συνδυασμό με το ότι η Ρεάλ επιδίωξε να καθαρίσει τον αγώνα έφερε ακόμα δυο γκολ. Προηγουμένως χάθηκε δυο κλασσικές ευκαιρίες από τους Ρονάλτο και Κακά αλλά στο 82 ο Κακά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 0-2. Εκεί που όλοι έλπιζαν ότι ο δείκτης του σκορ δεν θα μεγάλωνε αλλά στις καθυστερήσεις ο Μπενζεμά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.Ο Χαραλαμπίδης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε για την ομάδα μας αφού πέραν των αμυντικών του καθηκόντων και τις βοήθειες που έδωσε ήταν αυτός που μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα έστω και λίγο. Ο Αλμέιδα έκανε μαγικά σε 2-3 φάσεις αλλά δεν ήταν αρκετά. Πάλεψε ο Ζόρζε και ήταν ο γνωστός ογκόλιθος αλλά τον αδικεί και αυτόν η τριάρα.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέϊρα (13′ Κακά), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Πίντο (72′ Σολάρι), Μοράις, Αλεξάνδρου (46′ Σόουζα), Χαραλαμπίδης, Τρισκόφσκι, Αΐλτον

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!