ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 0-0 (3-4)

Η ομάδα μας δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς χάνοντας στη διαδικασία των πέναλτι από την Αελ. Το 0-0 στην κανονική διάρκεια αποτυπώνει και την ποιότητα του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ να μην καταφέρνει σε έναν ακόμα να σκοράρει. Η πρόβα ενόψει Αστάνα φανέρωσε τα γνωστά μας θέματα όσον αφορά τη λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής…

Το πλάνο του Πασιένσια

Ο προπονητής μας δεν έκρυψε οτιδήποτε ενόψει Αστάνα αφού παράταξε τον ΑΠΟΕΛ με τα δυνατά του όπλα. Ο σχηματισμός 4-2-3-1 είχε στην κορυφή τη επίθεσης τον Πιατκόφσκι ενώ στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής πήραν θέση οι Εφραίμ και Ντε Βινσέτι. Ο Στίλιτς που βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα σε επίσημο αγώνα ήταν ο συνδετικός κρίκος μεσαίας και επιθετικής γραμμής ενώ οι Βινίσιους και Μακρίδης ήταν στον άξονα σε ρόλο αμυντικών χαφ.

Η αμυντικής τετράδα ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Καρλάο και Αστιθ ενώ στο τέρμα ήταν ο Βάτερμαν.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 5 έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από πάσα του Ντε Βινσέτι, ο Στίλιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αμυντικός απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Αυτή ήταν όπως φάνηκε στη συνέχεια η πιο αξιόλογη φάση για την ομάδα γιατί παρά την εδαφική υπεροχή δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στην ουσία που ήταν το γκολ. Η επιθετική ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ βασιζόταν στις γρήγορες μεταβιβάσεις αλλά με την Αελ να αμύνεται καλά ήταν δύσκολο να γίνουν φάσεις για γκολ.

Η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε με τη σειρά της να επιτεθεί και η αλήθεια είναι ότι σε 1-2 περιπτώσεις οι κάθετες μπαλιές βρήκαν την άμυνα μας εκτός ισορροπίας αναγκάζοντας τον Βάτερμαν να κάνει σωτήριες εξόδους.

Η προσοχή των περισσοτέρων ήταν πάνω στον Στίλιτς ο οποίος πήρε κάποιες πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες επιβεβαίωσε ότι έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση αλλά και πως είναι ένας παίκτης με περιορισμένα τρεξίματα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο με τις δυο ομάδες να δυσκολεύονται να πιάσουν καλό ρυθμό γεγονός που έκανε δύσκολη τη δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ. Από στατική φάση έγινε μια καλή φάση αλλά η μπάλα κατέληξε έξω μετά το απευθείας φαουλ του Στίλιτς.

Η δυσκολία στο να δημιουργήσουμε φάσεις αλλά και η ανάγκη να προστατευτούν παίκτες έφερε στο 67 τις πρώτες δυο αλλαγές με τους Αμορίν και Λεάλ να αντικαθιστούν τους Καρλάο και Στίλιτς. Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν στο 74 με την είσοδο του Μοραις αντι του Βινίσιους.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν σε ουσιαστικό βαθμό αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να πιάσει καλό ρυθμό ενώ κάποια δυνατά μαρκαρίσματα των αντιπάλων έστελναν το μήνυμα ότι έπρεπε να έχουμε το μυαλό στην Αστάνα.

Ο Εφραίμ ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 78 όταν το γυριστό σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντεγκρά που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά οι δυο ομάδες δεν είχαν δυνάμεις έτσι η λύση ήρθε από το σημείο του πέναλτι.

Τα πέναλτι

1-0 Μοράις
1-1 Ταγκμπατζουμί
2-1 Λεάλ
2-2 Σαμπού
2-2 Αντωνιάδης έξω
2-3 Σιέλης
2-3 Εφραίμ έξω
2-3 Φέλτσερ απόκρουση
3-3 Ντε Βινσέντι
3-4 Νικολάου

Κίτρινες: Ντε Βινσέτι

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Καρλάο (67΄ Αμορίν), Αστίθ, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους (77΄ Μοράις), Μακρίδης, Στίλιτς (67΄ Λεάλ), Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Πιατκόφσκι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!