Άεκ Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

Τα αμυντικά λάθη και η γενικότερη προβληματική παρουσία της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έφεραν την απώλεια βαθμών στον πρώτο σημαντικό αγώνα της χρονιάς. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε αλλά του έλειπε η ουσία και το καθαρό μυαλό έτσι το γκολ της ισοφάρισης από τον Καβενάγκι λίγο πριν το τέλος βοήθησε στο να αποφύγουμε την ήττα.

Το πλάνο του ΑΠΟΕΛ

Ο Κετσπάγια άφησε στον πάγκο τον Καβέναγκι κρίνοντας τον ανέτοιμο για το αρχικό σχήμα και στο ερώτημα Πιέρος ή Πιατκόφσκι προτίμησε τον πρώτο για την κορυφή της επίθεσης. Ο Κύπριος επιθετικός με αυτό τον τρόπο εξαργύρωσε την καλή απόδοση του στον αγώνα με το Βέλγιο με το ζητούμενο όμως σήμερα να είναι το γκολ.

Στηρίγματα στον Σωτήριου ήταν ο Ντε Βινσέτι από τον άξονα και οι Χαραλαμπίδης με τον Βάντερ στα δυο άκρα ενώ ο Μοράις επανήλθε στη φυσική του θεση διπλα από τον Βινίσιους.

Η τετράδα στην άμυνα ήταν η αναμενόμενη με τους Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Καρλάο και Αστίθ μπροστά από τον Βάτερμαν.

Ο αγώνας

Με την παρέλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών η ομάδα μας ήταν αυτή που κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα με τρόπο δημιουργικό γεγονός που έφερε δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες γκολ. Αρχικά στο 10 ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σαϊθάρ από αριστερά μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ του πέρασε λίγο έξω.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία έγινε στο 12 όταν ο Σέρτζιο έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά το απευθείας γυριστό σουτ του Σωτηρίου βρήκε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Το καλό ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια αφού με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει και να λειτουργήσει πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι περιορίζοντας πλήρως τους δικούς μας. Οι Βάντερ και Χαραλαμπίδης δεν μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες, ο Ντε Βινσέτι ήταν στενά μαρκαρισμένος έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν ακίνδυνος.

Η εδαφική υπεροχή της ΑΕΚ δυστυχώς έφερε το γκολ αφού χωρίς να πίεση ιδιαίτερα ήταν η ομάδα που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ όταν στο 42 η σέντρα από αριστερά βρήκε τον Κάντε στην μικρή περιοχή  ο οποίος καλύτερα τοποθετημένος από τον Αστιθ με κεφαλιά έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δυο αλλαγές από τον Κετσπάγια με τους Μακρίδη και Ιωάννου να αντικαθιστούν τους Χαραλαμπίδη και Αντωνιάδη αντίστοιχα. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει έγκαιρα προκειμένου να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα αλλά η τελική προσπάθεια ήταν ημιτελής. Στην πρώτη μεγάλη φάση στο 57 ο Σωτηρίου επιβεβαίωσε τη δυσκολία του στο να τελειώσει φάσεις όταν δεν έπιασε την κεφαλιά όπως έπρεπε.

Εκεί που η ΑΕΚ έδειξε να ισορροπεί τον αγώνα και να καταφέρνει να αμυνθεί κε νέου σωστά ήρθε το γκολ για την ομάδα μας στο 67 για να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Αυτό έγινε εφικτό όταν η κεφαλιά του Σωτήριου έφερε την μπαλα στον Βάντερ που την κατάλληλη στιγμή κεραυνοβόλησε τον Σαϊθαρ για να στείλει την μπαλα στα δίκτυα.

Το 1-1 δεν κράτησε πολύ αφού στο 74 η ΑΕΚ πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ εκμεταλλευόμενη τα φοβερά κενά που υπήρχαν στην αριστερή μας πλευρά αφού ο Ιωάννου δεν μπορούσε να αμυνθεί σωστά. Στη φάση αυτή ο Ορτίθ από δεξιά, τρίπλαρε τον Ιωάννου και την κατάλληλη στιγμή έκανε υπέροχη σέντρα στον Μοντέιρο ο οποίος αφύλακτος μέσα στην περιοχή νίκησε τον Βάτερμαν κάνοντας το 2-1.

Παρά τα τρομερά αμυντικά κενά η ομάδα μας βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει με τον Καβενάγκι να κάνει και πάλι αυτό που ξέρει καλύτερα. Στο 82 μετά από φάουλ του Ντε Βινσέτι ο Μοράις κέρδισε στον αέρα τον τερματοφύλακα με την μπαλα να καταλήγει στον Καβενάγκι που με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα.

Παρά την προσπάθεια για να έρθουν τα πάνω κάτω στα λεπτά που έμειναν δεν άλλαξε κατι.

Κίτρινες: Βινίσιους, Αντωνιάδης, Αστιθ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (46΄ Ιωάννου), Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (46΄ Μακρίδης), Βάντερ, Σωτηρίου (75΄ Καβενάγκι).  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!