Τελικός και για εμάς

Ο ΑΠΟΕΛ απολαμβάνει και πρέπει να διατηρήσει τη σημαντική διαφορά των 7 βαθμών από τον Απόλλωνα και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε σήμερα την ΑΕΚ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι δική μας υπόθεση έστω και αν αυτό μπορεί να έρθει πιο εύκολα και γρήγορα και με τις απώλειες των άλλων.

Οι μάντηες δικαιολογημένα θεωρούν τον αγώνα ως ένα τελικό αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσουν τις λίγες πιθανότητες τους για την πρώτη θεση. Αντιθέτως με ήττα θα κινδυνεύουν σοβαρά να χάσουν ακόμα και τη δεύτερη.

Ο σημερινός αγώνας όμως πρέπει να είναι τελικός και για την ομάδα μας αφού είναι και αυτός ένας καλός τρόπος να βγάλουν οι παίκτες την ένταση που ζητά ο Κρίστιανσεν. Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει φέτος την ΑΕΚ για διάφορους λόγους.

Ο βασικότερος ήταν γιατί έγιναν λάθη τακτικής αλλά και κάποια εύκολα από τους παίκτες μας τα οποία επέτρεψαν στον αντίπαλο να σκοράρει. Είναι για αυτό που πέραν της διάθεσης και του πάθους θα πρέπει να περιοριστούν τα λάθη και να δουλέψει σωστά το τακτικό κομμάτι.

Το πλανο

Ο Κρίστιανσεν καλείται να κρίνει αν θα μπορέσει να περιορίσει την πρώην του ομάδα και παράλληλα να την κερδίσει παρατάσσοντας ενισχυμένο κεντρο ή διάταξη με δυο επιθετικούς. Θα πρέπει επίσης να μπορέσει να αντιδράσει σωστά και έγκαιρα σε περίπτωση που ο αγώνας δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε.

Από τη στιγμή που ο Ιωάννου ξεπέρασε το πρόβλημα η αμυντική τετράδα θα είναι η γνωστή και μπροστά της θα πάρουν θέσεις μάχης οι Μοράις και Κανιας. Η απόδοση των δυο θα είναι βαρόμοετρο στην προσπάθεια να περιοριστεί ο Τομάς και η μεσοεπιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ γενικότερα.

Οι Μπερτόλιο και Εμπεσίλιο είναι οι δυο επίλογες σε περίπτωση που προτιμηθεί η διάταξη με ενισχυμένο κεντρο ενώ αν πάμε στο 4-4-2 ένας εκ των Μπαράλ ή Ντε Καμάργκο θα είναι παρτενέρ του Σωτήριου.

Στα δυο άκρα θα είναι ο Γιαννιώτας και ένας εκ των Αλωνεύτη ή Βαντερ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!