Πρέπει να μεγαλώσει η διαφορά

Τρία χρόνια μετά την πρώτη έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η οποία επιβεβαίωσε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στην Κύπρο, παρουσιάστηκε και η φετινή η οποία κινείται στα ίδια επίπεδα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι με ποσοστό 29.7% η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Ομόνοια με 27.6%. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας έχει ως βάση τη Λευκωσία αφού σε όλες τις άλλες πόλεις έχουμε τους λιγότερου οπαδούς από οποιανδήποτε άλλη ομάδα.

Η ανάλυση των οπαδών ανά ηλικιακή βάση έχει ενδιαφέρον αφού καταδεικνύει ότι το παράρτημα του ακελ έχει περισσότερους οπαδούς (30,9%) μεταξύ 15-39 ετών έναντι του ΑΠΟΕΛ (30.2%). Πρόκειται για ένα δεδομένο που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί τα επόμενα χρόνια.

Και αυτό γιατί υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κεφαλαιοποιήσει πλήρως τις επιτυχίες της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο οπαδικής βάσης. Η λογική μας βασίζεται στο γεγονός ότι η κρίσιμη ηλικία στην οποία κάποιος αποφασίζει την ομάδα του είναι μεταξύ 7-10 χρονών. Από το 2010 και μετά όπου η ομάδα μας σαρώνει τα πάντα τα άτομα σε αυτές τις ηλικίες είχαν κάθε λόγο να επιλέξουν τον ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα σε οικογένειας όπου δεν λειτουργεί η πλύση εγκεφάλου από χόχο πατέρα με ψυχολογικά.

Φυσικά προκύπτει και ένα αναπάντητο ερώτημα ως προς το ποιος παράγοντας καθορίζει σε έναν ανήλικο την ομάδα προτίμησης του και κατά πόσο το οικογενειακό περιβάλλον είναι πιο ισχυρός παράγοντας από τους φίλους και το κοινωνικό περιβάλλον γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη πρέπει να συνεχιστούν με τη συχνότητα της τελευταίας πενταετίας κάτι που μας εδραιώσει ως την ομάδα με την μεγαλύτερη οπαδική βάση ανεξαρτήτως ηλικιών.

Πιο δύσκολος και μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά όχι ανέφικτος είναι να αυξήσουμε την οπαδική μας βάση σε επαρχίες εκτός της Λευκωσίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας σε pdf μορφή

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!