Άεκ Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Η ομάδα μας ήταν κατώτερη των περιστάσεων στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς και έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την επιπολαιότητα γνώρισε την ήττα. Το αποτέλεσμα δημιουργεί νέα βαθμολογικά δεδομένα αφού η διαφορά από τον Απόλλωνα μειώθηκε στους τρεις βαθμούς.

Εκεί που χρονικά όλα έδειχναν ότι θα ήταν η αγωνιστική του ΑΠΟΕΛ αυτή είναι τελικά του Απόλλωνα.

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα πληγώνει αλλά και αφήνει εκτεθειμένους παίκτες και Τραμετσάνι. Στο 60 η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες αλλά στο 65 πήρε προβάδισμα στο σκορ το οποίο διατήρησε στα τελευταία 30 λεπτά με σχετική ευκολία.

Η τρομερή αδυναμία των παικτών μας να τελειώσουν φάσεις έβγαζε και πάλι μάτια όπως επίσης και το ότι οι νεαροί στα δύσκολα μαγκώνουν.

Ο αγώνας

Η νευρικότητα και τα πολλά φάουλ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου γεγονός που βόλεψε τη γηπεδούχο. Μόλις στο 2 ο Βούρος δεν εκτίμησε σωστά μια φάση αλλά την ύστατη αποτράπηκε ο κίνδυνος.

Η κίτρινη του Καρλάο πολύ νωρίς ήταν η πιο καλή επιβεβαίωση ότι δεν υπήρχε αυτοσυγκέντρωση ενώ ο Τιμόθεος Χριστοφή έκανε ακόμα πιο έντονα τα νεύρα όταν στο 18 φοβήθηκε να δώσει καθαρό πέναλτι πάνω στον Τάμαρι.

Παρόλο που η ΑΕΚ δεν ήταν επικίνδυνη, κράτησε περισσότερο την μπάλα γεγονός που έκανε πιο δύσκολη την προσπάθεια των παικτών του Τραμετσάνι να οργανωθούν σωστά.

Με τον Γιάκολις να δυσκολεύεται σε ρόλο φουλ μπακ το βάρος έπεσε στους Ντε Βινσέτι και Νατέλ. Οι τελικές μας ήταν συνολικά δυο με μακρινά σουτ τα οποία όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας αφού με γρήγορες ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας, κλείσαμε την ΑΕΚ στα καρέ της.

Όταν στο 60 έμεινε με δέκα παίκτες μετά από δεύτερη κίτρινη του Ακοράν όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα θα έγερνε με το μέρος μας για τα καλά. Αντί αυτού ήρθε το 1-0 στο 65 στην πρώτη πραγματική τελική των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια η ομάδα μας πνίγηκε στο άγχος. Οι αλλαγές του Τραμετσάνι δεν βοήθησαν και μοιραία ήρθε η τραγική ήττα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΡΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Καρλάο (3η), Ντε Βινσέτι, Κάζου, Σόουζα

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου, Γιάκολις, Καζού (77΄ Μπέζιακ), Μοράις (72΄ Βιντιγκάλ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Νατέλ, Τάμαρι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X