Αυτό μάλιστα!

Επειδή απαγορεύεται να ασχοληθούμε με την ομάδα της Young Boys, θα ασχοληθούμε με το γήπεδο της, μιας και το θέμα είναι της μόδας τελευταίως αλλά και επειδή θα το επισκεφθούμε σε λίγες μέρες.

Το γήπεδο ονομάζεται Stade de Suisse το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελβετία με χωρητικότητα 32,000 θέσεις. Μία θέση από αυτές ονομάζεται Hot Seat και είναι αφιερωμένη στον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή της Walter Eich. Δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο για αυτή τη θέση η οποία συνήθως παραχωρείται σε κάποιο σημαντικό πρόσωπο σε κάθε αγώνα.

Το σκέπαστρο του γηπέδου καλύπτει όλες τις θέσεις και από πάνω του υπάρχουν συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας που παράγουν αρκετό ρεύμα για το γήπεδο και τη γύρω περιοχή! 10 εκατομμύρια έχουν επενδυθεί μόνο για την ηλιακή ενέργει που μέχρι το 2020 η επένδυση θα αποσβέσει τα λεφτά της.

Το γήπεδο χτίστηκε το 2005 και στοίχησε 350 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ή αν θέλετε 320 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 350 τα 70 περίπου είναι για το γήπεδο και τα υπόλοιπα στις γύρω επενδύσεις. Στο γήπεδο υπάρχουν σχολεία, σπίτια, γυμναστήρια και μερικά εστιατόρια. Δίπλα στο γήπεδο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα mall της χώρας.

Ψάχνοντας το ανακαλύψαμε επίσης ότι ο πρόεδρος της Young Boys ήταν ο CEO της εταιρείας που έκτιζε το γήπεδο!

Αξίζει να δείτε τις πιο κάτω φωτογραφίες και να κάνετε ένα κλικ στο virtual tour

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!