Ακαταλαβίστικα

Ο Πετεβίνος έχει τον άχαρο ρόλο να καλείται σε καίριες στιγμές να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Την Τετάρτη δέχτηκε δυο ερωτήσεις και οι απαντήσεις του ήταν διάφορα ακαταλαβίστικα πράγματα ή καλύτερα αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι ότι καθορίζονται τα έξοδα που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια αλλά δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ή εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Πρόκειται για επικίνδυνο ή και επιπόλαιο οικονομικό σχεδιασμό εκτός και αν ο εκπρόσωπος τύπου απλά έχει οδηγίες να θολώσει και άλλο το τοπίο.

Οι σχετικές τοποθετήσεις όπως έγιναν στο Active

Πόση είναι η οικονομική ζημιά από τον αποκλεισμό;

«Αυτό νομίζω είναι λανθασμένο. Δεν μπορείς να υπολογίζεις έσοδα που δεν έχεις. Σαφώς και υπάρχει η λογική και η πραγματικότητα ότι ο ΑΠΟΕΛ διαμορφώνει το μπάτζετ του σε σχέση με τα έσοδά του. Άρα είναι λογικό από τη στιγμή που υπάρχουν υψηλά έξοδα, με δεδομένη την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου να αναλογίζεσαι ποια μπορεί να είναι μια υποτιθέμενη ζημιά, αλλά, συγνώμη, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι τα οικονομικά δεδομένα τη χρονιάς που θα ακολουθήσει. Νομίζω, για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να φτάσεις στο σημείο που τελειώνει η ευρωπαϊκή περίοδος για να εκτιμήσεις τα έσοδα τοπικού χαρακτήρα και να μπορέσεις να εκτιμήσεις την κατάσταση. Ας μη βιαζόμαστε, αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει, ελπίζουμε, πάρα πολύ αργότερα».

Να το θέσω αλλιώτικα. Πόσα έσοδα είχατε προϋπολογίσει ότι θα είχατε;

«Δεν υπάρχει θέμα προϋπολογισμού. Γίνεται να προϋπολογίσεις έσοδα; Γίνεται να προϋπολογίσω ότι θα έχω 20 εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ; Αν δεν τα έχω, τι θα γίνει; Αυτή η συζήτηση γίνεται δυστυχώς μετά το πέρας του 1ου προκριματικού γύρου. Αντιλαμβάνεσαι ότι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα προϋπόθετε σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι αυτό μπορούσε να γίνει και στον 2ο και στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί τα μεγάλα έσοδα θα ξέρεις πολύ καλά ότι έρχονται μετά την παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του μονοπατιού των πρωταθλητών. Άρα δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση τη δεδομένη στιγμή».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!