Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες της ομάδας είναι γεγονός. Πρόκειται για απώλειες γιατί έστω και αν αγωνιστήκαμε σε μια δύσκολη έδρα σε ένα ντέρμπι θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Το κακό πρώτο ημίχρονο και έλλειψη επιθετικού πλουραλισμού και επιλογών έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μείνουμε στο ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής επανέφερε τους λεγόμενους βασικούς σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τη σημαντική διαφορά ότι προτίμησε τον Βάντερ αντί του Γιαννιώτα, με τον Εφραίμ να είναι ο δεύτερος ακραίος μέσος. Στο 4-1-4-1 o Σωτηρίου ήταν στην κορυφή με τους Βινίσιους και Μόραις στον κεντρικό διάδρομο, ενώ η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Βαντερμαν ήταν οι Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο και Λαγο.

Ο αγώνας

Το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο πέρασε με τι δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους αλλά να μην τα καταφέρνουν λόγω των πολλών λαθών που γίνονταν. Σταδιακά η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε καλύτερο ρυθμό χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει.

Έστω και με αυτές τις συνθήκες ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έχασε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ όταν αρχικά στο 28 ο Σωτηρίου βρέθηκε σε καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω στην κεφαλιά που επιχείρησε. Η δεύτερη φάση προήλθε επίσης από στατική φάση όταν στο 38 η μπαλα δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά του Καρλάο.

Στο μεσοδιάστημα η ομάδα μας έδειξε να μην μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε και στο αμυντικό κομμάτι αφού δεν υπήρχαν λύσεις στο να περιοριστεί ο Καλό. Ο Αστίθ που δέχτηκε αυστηρή κίτρινη στο 29 είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, γεγονός που οδήγησε στην αντικατάσταση του στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα μας που έβγαλε πιο πολύ επιθετικότητα και διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει κοντά σε αυτό στο 53. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Σωτηρίου του οποίου η κεφαλιά σταμάτησε στον Εφραίμ και ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίκτυα.

Ο καλός ρυθμός της ομάδας μας ήταν παροδικός γεγονός που οδήγησε στο 69 τον Κριστιανσεν να κάνει τη δεύτερη αλλαγή με τον Γιαννιώτα να περνά στη θέση του Εφραίμ.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες μας προσπάθησαν για το γκολ με τον Λαγο να επιχειρεί σουτ στο 87 αλλά η μπαλα πέρασε έξω. Το ίδο έγινε και λίγο αργότερα σε προσπάθεια του Σωτήριου για να προκύψει το τελικό 0-0.

Κίτρινες: Αστίθ, Λαγο

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ (46΄ Μερκής), Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Ορλάντι (85 Αρτυματάς), Βινίσιους, Εφραίμ (69΄ Γιαννιώτας), Βάντερ, Σωτηρίου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!