Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 2-3

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ομαδικό άθλημα αλλά η παρουσία κάποιων παικτών είναι ικανή να ανατρέψει τις βασικές αρχές. Αυτό έγινε σήμερα αφού ο Τάμαρι ήταν και πάλι καταλύτης και ο λόγος που η ομάδα μας έφυγε από την έδρα της ανόρθωσης με την τεράστια νίκη.

Τα τεράστια ψυχικά αποθέματα των παικτών όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 ήταν ορόσημο. Τα δυο κερδισμένα πέναλτι του Ταμάρι και το τρομερό γκολ μας κρατούν ζωντανούς όσον αφορά τη βαθμολογία.

Ο αγώνας

Παρά την εδαφική υπεροχή της Ανόρθωσης, το άστρο του Τάμαρι έλαμψε νωρίς αφού με τις ατομικές του ενέργειες έδειξε πως ούτε ο Πράνιτς θα μπορούσε να τον περιορίσει. Ο Ιορδανός στο 8 έβγαλε την πρώτη φάση όταν ανάγκασε τον Ιγκιεμπόρ να πέσει άτσαλα πάνω του και τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι.

Ο Μοράις που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 0-1 η καλύτερη δυνατή αρχή για την ομάδα μας. Το γκολ όμως δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα αφού με την πάροδο του χρόνου η Ανόρθωση κέρδισε την μάχη του κέντρου και άρχισε να πιέζει.

Μια εκτέλεση κόρνερ και ολιγωρία του Ρόμο έφερε το 1-1 με τον Ντουγκλαο να ισοφαρίζει ενώ τα πράγματα πήρα ακόμα χειρότερο τροπή όταν στο 32 η Ανόρθωση γύρισε το σκορ.

Η αποτυχημένη προσπάθεια του Καρλάο για το οφσαιτ και το άτσαλο μαρκάρισμα του Βούρου έβαλαν την Ανόρθωση στο σημείο του πέναλτι και τον Πράνιτς να κάνει το 2-1.

Με τους Αλωνεύτη και Ζαχίντ να δυσκολεύονται αφάνταστα το βάρος έπεσε στον Τάμαρι που είχε τη λύση όταν στο 38 κέρδισε νέο πέναλτι από αντικανονικό μαρκάρισμα του Πράνιτς.

Ο Μοράις ήταν και πάλι εύστοχος στέλνοντας την ομάδα μας στα αποδυτήρια με το 2-2.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν διαφορετική αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με τρόπο δημιουργικό ενώ το διπλό μαρκάρισμα πάνω στον Τάμαρι έκανε ακόμα πιο μεγάλο το πρόβλημα.

Στο 59 ο Ιορδανός όμως βρήκε και πάλι τη λύση αυτή τη φορά εκτελώντας αφού με νέα προσωπική ενέργεια από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα βολέ με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα.

Το νέο προβάδισμα ακολούθησε στο 70 η αναγκαστική αλλαγή του Καρλάο με τον Μερκή να περνά στη θέση του και την Ανόρθωση να κερδίζει μέτρα στην προσπάθεια της να ισοφαρίσει.

Η είσοδος του Κασίνι στο 80 αντί του Αλωνεύτη είχε σαν στόχο να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ. Στις καθυστερήσεις ο Ιωάννου δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες: Ιωάννου (2), Σοουζα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ
Ρομό, Βούρος, Μοράις, Καρλάο (70 Μερκής), Ιωάννου, Γκέντσογλου, Σόουζα, Ζαχίντ (84 Αρτυματάς), Τάμαρι, Αλωνεύτης (80 Κασίνι), Ρέζα  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!