Αποχώρηση με προεκτάσεις

Ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Πρόδρομου Πετρίδη αποχωρεί από τη διοίκηση, γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή εξέλιξη ενόψει της συνέχειας. Ο Βάσσος Ηλιάδης επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους αποχωρεί μετά από εφτά σχεδόν χρόνια παρουσίας όπου είχε σημαντικό ρόλο και επιρροπή στα όσα γίνονταν.

Ο αντιπρόεδρος σε γραπτή δήλωση του κάνει το δικό του απολογισμό και στέλνει τα μηνύματα του γνωρίζοντας πόσο δύσκολη θα είναι η συνέχεια για το ΑΠΟΕΛ…

Η σχετική ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει ότι ο αντιπρόεδρος Βάσσος Ηλιάδης έχει ενημερώσει πως για επαγγελματικούς λόγους δεν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας.

Ο κ. Βάσσος Ηλιάδης διατελεί μέλος του νυν Δ.Σ. ως Αντιπρόεδρος από τον Δεκέμβριο του 2013. Ήταν πάντα από τα διοικητικά στελέχη πρώτης γραμμής και συνέδεσε την παρουσία του, με τις πολλές κορυφαίες στιγμές, στην σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Ως ΑΠΟΕΛ επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον Βάσσο Ηλιάδη για την προσφορά του προς τα κοινά της ομάδας μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον νέο ρόλο που θα αναλάβει στον επαγγελματικό του τομέα και είμαστε βέβαιοι ότι το αντίο είναι προσωρινό γιατί η ζωή του Βάσσου Ηλιάδη και της οικογένειας του είναι συνυφασμένη με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο κ. Ηλιάδης θα ολοκληρώσει κανονικά την θητεία του αφού θα είναι παρών στην ετήσια Γενική Συνέλευση. Λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης του όμως δεν θα αποτελεί από σήμερα ενεργό μέλος και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει, σε όσες τακτικές συνεδρίες καθοριστούν μέχρι και τον ορισμό της ετήσιας Γ.Σ.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΣΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

Φίλες και φίλοι,

Έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ και ενημέρωσα για την απόφαση μου, τον πρόεδρο της εταιρείας Πρόδρομο Πετρίδη. Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι επαγγελματικοί.

Κλείνω λοιπόν αυτό τον κύκλο παρουσίας μου στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ μετά από 6,5 χρόνια. Αυτή η περίοδος ενασχόλησης μου με τα διοικητικά, μετά τις δύο που είχαν προηγηθεί από το 2001, ήταν και η πιο επιτυχημένη από την άποψη της κατάκτησης τίτλων και ευρωπαϊκής παρουσίας της αγαπημένης μας ομάδας. 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 2 Super Cup, 5 φορές σε ευρωπαϊκό όμιλο, δύο φορές στη φάση των «32» του UEFA Europa League, μια φορά στη φάση των «16».

Αυτή τη στιγμή που συνοψίζω όσα πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ σε αυτή την περίοδο που ήμουν ιδιαίτερα τυχερός να αποτελώ ενεργό του μέλος, με κάνουν να νιώθω ιδιαίτερα ευλογημένος. Έχω ζήσει τον ΑΠΟΕΛ από πολύ μικρό παιδάκι για να γνωρίζω τι συνέβαινε στις πιο παλιές εποχές και πόσο έχει μεγαλώσει ουσιαστικά με την έναρξη της νέας χιλιετίας.

Αυτό που θα ακολουθούσε όμως μετά το 2009 μόνο στα όνειρα μας υπήρχε. Οι συνεχόμενες είσοδοι σε ομίλους, οι σερί κατακτήσεις τίτλων, η συντριβή όλων σχεδόν των ρεκόρ στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου έχουν κατατάξει τον ΑΠΟΕΛ, στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να υπάρξει άλλη ομάδα που να καταφέρει να πετύχει σε σύνολο όσα πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ την δεκαετία 2009-2019. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί ο δικός μου κύκλος στον ΑΠΟΕΛ να έχει κλείσει αλλά ο κύκλος επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ παραμένει ορθάνοιχτος για να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Μην σταματήσετε ποτέ να υποστηρίζετε την ομάδα. Καταλαβαίνω την οπαδική λογική, καταλαβαίνω το αίσθημα κριτικής, καταλαβαίνω τις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις που μπορούν να υπάρχουν σε όλους, σε σχέση με διάφορες διοικητικές ή αγωνιστικές αποφάσεις. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Σας το λέω ως μέλος του Δ.Σ. και ως αντιπρόεδρος. Λάθη έγιναν και λάθη θα γίνουν. Όμως ποτέ καμία απόφαση δεν πάρθηκε με σκοπό να βλάψει την ομάδα. Όλες οι αποφάσεις είχαν ως κριτήριο να βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ να πετύχει τους στόχους του. Και επειδή στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αυτές οι επιτυχίες που ήρθαν, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς γιατί ο ΑΠΟΕΛ είχε την δυνατότητα να το πετύχει και επειδή πάρθηκαν επί το πλείστο σωστές αποφάσεις. Όσοι νομίζουν ότι είναι εύκολο μια ομάδα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, θα καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι όταν το κατακτήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο μάλλον όταν καταφέρουν να κατακτήσουν επτά συνεχόμενα και να κυνηγούν το 8ο.

Κάθε πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πρωτάθλημα όταν βρέθηκε 6 βαθμούς πίσω, με 3 αγωνιστικές να απομένουν. Κέρδισε πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το treble. Κέρδισε πρωτάθλημα χωρίς να παίξει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο. Κέρδισε πρωτάθλημα στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα. Το κέρδισε σχεδόν με όλους τους τρόπους. Άρα δεν δικαιούται κανείς να τον αμφισβητεί. Η ιστορία που γράφει αυτή την στιγμή, θα μείνει για πάντα και όλοι θα την έχουν ως τροχιοδείκτη, στις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας αυτή η αγωνιστική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε. Ολόκληρος ο κόσμος έμεινε χωρίς αθλητισμό και όλα τα καλά που προσφέρει και δυστυχώς διαφαίνεται ότι το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα επιφέρει ακόμα περισσότερες επιπτώσεις. Όμως είμαι βέβαιος ότι το ποδόσφαιρο και ειδικά ο ΑΠΟΕΛ θα παραμείνουν πρωταγωνιστές, γιατί οι άνθρωποι που τον υπηρετούν και ο κόσμος που τον υποστηρίζει έχουν πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για την ομάδα.

Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στον Πρόδρομο Πετρίδη που είναι ένας άνθρωπος που αφιερώνει σχεδόν όλο του τον προσωπικό χρόνο για τον ΑΠΟΕΛ. Να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που θήτευσα μαζί τους στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τελευταία 6,5 χρόνια καθώς και όλο το προσωπικό της εταιρείας. Εύχομαι στην ομάδα να πετύχει τους στόχους της και εγώ θα την παρακολουθώ πλέον μαζί με τους υπόλοιπους ΑΠΟΕΛίστες από την εξέδρα…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!