ΑΠΟΕΛ Vs Άεκ 0-0

Η τραγική απόδοση του πρώτου ημιχρόνου αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση και σαφή διάθεση για τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά αυτό δεν ήταν και πάλι αρκετό για να κερδίσουμε τους μάντηες. Η ομάδα μας είδε επίσης τον προκλητικό διαιτητή Νικολαόυ να διστάζει να καταλογίσει ένα καταφανέστατο πέναλτι στο 88 στερώντας μας το δικαίωμα για να φτάσουμε από σήμερα στο ζητούμενο.

Ο αγώνας

Η όμαδα μας στον πιο καθοριστικό αγώνα της χρονιάς έκανε ίσως το χειρότερο της πρωτο ημίχρονο γεγονός που επαιξε καθοριστικό ρόλο αφού για ακόμα μια φορα πετάξαμε ενα 45λεπτο. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η τακτική του Κριστιανσεν με τον Βινίσιους σε ρόλο δεύτερου επιθετικού σε ενα περίεργο 4-4-2 αποδείχτηκε τραγική.

Και αυτό γιατι ο ΑΠΟΕΛ είχε παθητικό ρόλο σε ολο το πρωτο ημίχρονο με τους παικτες να μην μπορουν να κάνουν ούτε τα βασικά. Το τρομερό άγχος και νευρικοτητα έφεραν πολλά λάθη που έκαναν την Αεκ να πιστέψει ενώ οι Μερκής και Αστιθ πολύ νωρίς δέχτηκαν κίτρινες.

Στο διάστημα αυτο η Αεκ δεν δημιούργησε την τεράστια ευκαιρια αλλα εκανε οτι ήθελε μεσα στο γηπεδο αφου οι παικτες μας μαρκαραν με τα μάτια.

Μοιραία ο τρόπος ανάπτυξης μας περιορίστηκε στα γεμίσματα του Μερκή στην αντίπαλη περιοχή τα οποία ομως ηταν καταδικασμένα. Με τον Εμπεσιλιο να μην μπορει να βοηθήσει ως ακραίος, το βάρος των ατομικών εξάρσεων έπεσε στον Βαντερ ο οποίος ηταν καλά κλεισμένος με αποτελεσμα να μην μπορει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η κατάσταση άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμο στο δεύτερο ημίχρονο αφου εστω και με καθυστέρηση ο Κριστιανσεν εκανε διορθωτικές κινησεις. Η είσοδος του Αλωνεύτη στη θεση του Εμπεσιλιο εφερε και την αλλαγή στη διάταξη αφου στο 4-2-3-1 ο Βινίσιους μετακινήθηκε στη φυσική του θεση.

Παρολο που δεν δημιουργήθηκε η μεγαλη ευκαιρια η ομάδα κατάφερε να λειτουργήσει πολύ καλυτερα σε όλες τις γραμμές και απόκτησε την αυτοπεποίθηση που της έλειπε. Στο 65 ο Πιέρος βρέθηκε με προϋποθέσεις μεσα στην περιοχή αλλα η τελική του προσπάθεια δεν ηταν αυτή που επρεπε αφου προτίμησε το τακουνάκι αντι να δώσει στον Βαντερ.

Στο 71 ο Κριστιανσεν εκανε και τη δευτερη κίνηση με τον Εφραιμ να περνά στη θεση του Βαντερ. Η κατοχή δεν έφερε την μεγάλη φάση έτσι τα τελευταία λεπτά ήταν έντονα με τη φάση που θα συζητηθεί να γίνεται στο 88. Τότε ο Μιλάνοφ ανατράπηκε αντικανονικά από τον Καταλά αλλά ο διαιτητής φοβήθηκε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Αστίθ, Μερκής, Κάνιας, Μοράις (80΄ Μπερτόλιο), Βινίσιους, Βάντερ (72΄ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (46΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

Κίτρινες: Μερκής, Αστίθ, Εφραίμ, Σωτηρίου, Μιλάνοφ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X