ΑΠΟΕΛ vs Άεκ 2-2

Η νέα βαθμολογική απώλεια έστω και αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι τσιμπήσαμε το βαθμό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα αγωνιστικά μας προβλήματα είναι πολλά και άλυτα. Όταν έχει καλή απόδοση για 10 λεπτά και στο υπόλοιπο διάστημα αδυνατείς να κάνεις και τα βασικά δεν μπορείς παρά να φεύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι σκυμμένο.

Ο Τραμετσάνι φέρει ευθύνη για την εικόνα που εκπέμπει εδώ και καιρό ο ΑΠΟΕΛ και η οποία μειώνει τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Ο αμυντικός προσανατολισμός των φιλοξενούμενων έγινε από την αρχή ξεκάθαρος αφού η ΑΕΚ αμυνόταν στο δικό της μισό σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το μηδέν. Από δικής μας πλευράς η κατοχή της μπάλας δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα αφού τα πρώτα 30 λεπτά αναλώθηκαν σε ημιτελείς προσπάθειες.

Οι Σόουζα και Τάμαρι πήραν πάνω τους τις περισσότερες προσπάθειες αλλά η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του αντιπάλου.

Ένα καλό οκτάλεπτο (30-38) έφερε πίεση και ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή του Νατέλ όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του ήταν πολύ άστοχο.

Αξίζει να πούμε πως φάση που προηγήθηκε ο Βραζιλιάνος υποδείχτηκε λανθασμένη σε θέση οφ σαιτ ενώ ήταν σε ξεκάθαρη φάση για γκολ.

Με αυτά τα δεδομένα και προς όφελος της ΑΕΚ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Εκεί που κάποιος θα ανέμενε ότι το δεύτερο θα βλέπαμε τον ΑΠΟΕΛ να βάζει περισσότερη ένταση είδαμε εικόνα αποσύνθεσης. Και αυτό γιατί ήταν η ΑΕΚ η ομάδα που μπήκε καλύτερα και κατάφερε να μας αφἠσει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους.

Με τον Τραμετσάνι να μην αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του 3-5-2 και να αργεί εκνευριστικά να κάνει οποιαδήποτε κίνηση από τον πάγκο, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κάνει ούτε τα βασικά.

Η κλάση του Τρισκόφσκι γιγάντωσε το πρόβλημα όταν στο 65 ο Σκοπιανός βρέθηκε στην περιοχή και με εύστοχο πλασέ έκανε το 0-1.

Οι αλλαγές πλέον ήταν επιβεβλημένες έτσι στο 68 ο Μπέζιακ πέρασε στη θέση του Καζού με τη διάταξη να γίνεται 4-4-2. Ο τραγικός φέτος Καρλάο ήταν άθελα του ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ όταν στο 75 έκανε άστοχο τάκλιν και στην εξέλιξη ο Γιάννου έδωσε έτοιμο γκολ στον Τρισκόφσκι.

Το 0-2 ανάγκασε τον Τραμετσάνι να ρισκάρει αλλά και να θυμηθεί τον Εφραίμ. Προ του φάσματος της καταδικαστικής ήττας βγάλαμε αντίδραση και μέσα σε δυο λεπτά (83-85) ο Μπέζιακ πέτυχε δυο γκολ και το 2-2 έδωσε ξανά την ευκαιρία να παραμείνουμε ζωντανοί.

Στα λεπτά που απέμειναν δεν έγινε κάτι που θα μπορούσε να φέρει την ολική ανατροπή ενώ ήταν η ΑΕΚ αυτή που έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Μπέζιακ, Γιάκολιτς, Μερκής

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Μερκής, Καρλάο, Ιωάννου, Γιάκολις, Καζού (68΄ Μπέζιακ), Σόουζα, Γκέντσογλου, Τάμαρι (78΄ Εφραίμ), Νατέλ, Βιντιγκάλ (82 Μπάλογκ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!