ΑΠΟΕΛ Vs Άεκ 3-1

Η θέληση και η βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε ακόμα μια σπουδαία ανατροπή για την ομάδα μας που ξεπέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΚ. Το τελικό σκορ είναι αντιπροσωπευτικό της διαφοράς φιλοσοφίας των δύο ομάδων αφού οι δυο ομάδες ήρθαν στο γήπεδο με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Οι καθυστερήσεις που επιστράτευσαν οι μάντηες με το που προηγήθηκαν δεν είχαν αποτέλεσμα αφού ήρθε νωρίς η ισοφάριση και στη συνέχεια το εξωπραγματικό γκολ του Εφραίμ.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας μπήκε στον αγώνα με πρόθεση να πιέσει προκειμένου να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε το πάνω χέρι αλλά το πλάνο σκάλωσε απέναντι στην καλή και πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της ΑΕΚ.

Το βάρος της οργάνωσης έπεσε πάνω στους Ζαχιπντ κι Ορ αφού η δεξιά πλευρά μας είχε θέμα αλλά πήραν η ΑΕΚ αυτή που βρήκε στόχο την πρώτη φορά που πάτησε στην περιοχή μας με αξιώσεις. Στο 20 οι Νσούε και Σαλάι έχασαν τη φάση και ο Τέτα σέρβιρε στον Φλοριάν που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το απρόσμενο 1-0 έκανε ακόμα πιο νευρική και ασύνδετη την ομάδα μας αλλά οι προϋποθέσεις για γκολ δεν ήταν αρκετές. Στο 30 όμως φέραμε τον αγώνα στα ίσα όταν ο Νσούε ανατράπηκε από αντίπαλο και ο Μασίας

Ο Μοράις που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 1-1 αποκατέστησε τις ισορροπίες δίνοντας μας την ευκαιρία να λειτουργήσουμε καλύτερα. Αυτό δεν έγινε αφού δεν υπήρχαν πι λύσεις στο οργανωτικό κομμάτι ενώ τα γεμίσματα προς τον Ποτέ αποκρούονταν εύκολα.

Η ΑΕΚ ήταν μάλιστα αυτή που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν στο 39 το σου του Τετε σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα για την ΑΕΚ η οποία είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έφτανε με ευκολία στην περιοχή μας. Στο 56 μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Περεθ απέκρουσε την μπάλα σε πλασέ του Τομας.

Στο 66 και ίσως με καθυστέρηση ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο όταν ο Εφραίμ πέρασε θέση του Σαλαι ενώ στην προηγούμενη φάση ο Μασιας φοβήθηκε να δείξει κόκκινη σε χτύπημα πάνω στον Μοραις.

Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα μας όταν η τρομερή έμπνευση του Εφραίμ έφερε την ανατροπή του σκορ. Στο 75 βλέποντας τον τερματοφύλακα εκτός της μικρής του περιοχής με ένα τρομερό σουτ από το κέντρο του γηπέδου έκανε το 2-1.

Στη συνέχεια η Αεκ κράτησε περισσότερο την μπάλα και πίεσε φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ σε δυο φάσεις αλλά στο τέλος η κλάση των Εφραίμ και Ζαχίντ έφερε το κερασάκι στη τούρτα όταν ο Νσούε με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κίτρινες: Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ:
Πέρεθ, Νσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Λάγο, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Σάλαϊ (67΄ Εφραίμ), Ορ (86΄ Βούρος), Ποτέ (78΄ Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!