ΑΠΟΕΛ Vs Αέλ 2-0

Το +7 από τον Απόλλωνα είναι γεγονός αφού η ομάδα μας έκανε αυτό που έπρεπε στον αγώνα με την ΑΕΛ φτάνοντας στη δίκαιη νίκη. Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ακόμα ένα με την έναρξη του δευτέρου καθόρισαν το αποτέλεσμα και απέδωσαν δικαιοσύνη αφού στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κατά κράτος ανώτεροι.

Η ομάδα της Λεμεσού ήρθε στο ΓΣΠ με στόχο να μην δεχτεί γκολ αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο. Το πέναλτι με το οποίο προηγηθήκαμε ήταν πεντακάθαρο ενώ ο διαιτητής αρνήθηκε ενωρίτερα να μας καταλογίσει ακόμα ενα.

Ο αγώνας

Από την αρχή του αγώνα η ΑΕΛ έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της που ήταν να αμυνθεί μαζικά προκειμένου να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό. Το έκανε μάλιστα αποτελεσματικά στο μεγαλύτερο Διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αφού οι Αλωνεύτης και Γιαννιώτας δεν μπόρεσαν να γίνουν δημιουργικοί από τα άκρα.

Παρόλα αυτά ήταν ο ΑΠΟΕΛ αυτός που κατάφερε να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες έστω και αν ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός. Η πρώτη έγινε στο 13 όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Σωτηρίου στον Μερκή, ο οποίος από κοντά αλλά και πλάγια θέση, έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δοκάρι.

Σταδιακά η πίεση της ομάδας μας άρχισε να γίνεται πιο έντονη γεγονός που ανάγκασε την ΑΕΛ να κάνει και καθυστερήσεις. Μετά που δημιουργήθηκαν καλές προϋποθέσεις στο 41 ο διαιτητής δίστασε να δώσει πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Αλωνεύτη.

Στην τρίλεπτη καθυστέρηση έγιναν πολλά αφού αρχικά ο Αλωνεύτης έχασε τέραστια ευκαιρία όταν από πολύ καλή θέση έστειλε την μπαλα στο δοκάρι. Η επιμονή των παικτών μας έφερε αποτέλεσμα στο 45+3 όταν μετά από σέντρα ο Κυριάκου σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

Ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή αυτή τη φορά από το να δώσει το πέναλτι και ο Πιέρος Σωτήριου με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπαλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0 λίγα δευτερόλεπτο πριν το τελικό σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μας αφού στο 48 ήρθε και δεύτερο γκολ. Αυτό έγινε όταν μετά από σέντρα του Μιλάνοφ ο Κανιας με άψογο πλάσε έστειλε την μπαλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-0.

Η συνέχεια προέβλεπε σωστή διαχείριση από την ομάδα μας προκείμενου να μην επιτρέψουμε στην ΑΕΛ να μπει ξανά στον αγώνα. Στο 66 έγινε η πρώτη κίνηση από τον Κρίστιανσεν με τον Μπαράλ να περνά στη θεση του Μπερτόλιο αφού ο Αργεντινός δεν έκανε το κάτι παραπάνω που αναμενόταν.

Η διάταξη άλλαξε σε 4-4-2 ενώ ενώ καλό πεντάλεπτο κατοχή από την ΑΕΛ έκλεισε με τον Βαντερ να περνά στη θεση του Γιαννιώτα. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι έτσι το τελικό σφύριγμα μας βρήκε στο +7.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινη: Μιλάνοφ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75’Βάντερ), Αλωνεύτης (85’Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (64’Μπαράλ), Σωτηρίου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!