ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 1-1

Η νέα βαθμολογική απώλεια είναι γεγονός και στέλνει τα πιο ανησυχητικά μηνύματα για την ομάδα μας. Η αδυναμία να κερδίσουμε τη θεωρητικά αδιάφορη Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ θα σηματοδοτήσει νέα βαθμολογικά δεδομένα εκτός και αν ο Απόλλωνας μας κάνει δώρο.

Το πως και γιατί φτάσαμε στη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης είναι μεγάλη ιστορία και τα βαθύτερα αίτια είναι γνωστά.

Ο αγὠνας

Η αδυναμία της ομάδας μας να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα φάνηκε σχετικά νωρίς αφού η Ανόρθωση με κινητήριο μοχλό τον Ράγιος και με καλή μεσοαμυντική λειτουργία έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της.

Το πραγματικό όμως πρόβλημα ήταν ότι οι παίκτες του Κρίστιανσεν μπήκαν στον αγώνα πολύ νωθρά και χωρίς το απαιτούμενο πάθος σε αντίθεση με τους υποτίθεται αδιάφορους της Ανόρθωσης.

Όταν στο 24 αποχώρησε χωλαίνοντας ο Γιαννιώτας έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά. Με την αμυντική λειτουργία μας να μην εμπνέει εμπιστοσύνη ήταν αναπόφευκτο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την Ανόρθωση.

Μοιραία η ομάδα μας αρκέστηκε σε μεμονωμένες ατομικές προσπάθειες και από στατικές φάσεις προκειμένου να απειλήσει. Αυτό έφερε την πρώτη αξιόλογη φάση στο 34 όταν μετά από κόρνερ ο Κανιας δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά και να στείλει την μπαλα στο τέρμα αφού ο Κόπριβετς έκανε άστοχη έξοδο.

Η απάντηση της Ανόρθωσης ήταν άμεσα και ήταν με ένα γκολ. Στο 36 λοιπόν η άμυνα μας κοιμήθηκε με τους Γιαμπερέ και τους υπόλοιπους να λειτουργούν ερασιτεχνικά και τον Καλδερόν να στέλνει με μια περίεργη κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στην ομάδα μας που μέχρι την ανάπαυλα δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή τακτικής αφού ο Εμπεσίλιο πέρασε στη θεση του Αρτύματα σε μια προσπάθεια να βλετιωθεί η προβληματική ανάπτυξη της ομάδας από τον κεντρικό διάδρομο.

Ούτε η κίνηση αυτή δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ο Μπερτόλιο δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες ενώ έλειπε και ο παίκτης από το αριστερό άκρο που θα μπορούσε να   δημιουργήσει κάτι καλό.

Η αναιμική αντίδραση έφερε και την τελευταία αλλαγή με τον Ντε Καμάργκο να περνά στη θεση του Λάγο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτραπεί η ήττα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (68) χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν μετά από παράλληλη μπαλιά του Εμπεσίλιο ο Σωτηρίου έκανε το πλασέ αλλά ο Κόπριβετς απέκρουσε σωτήρια.

Η πίεση με το πέρασμα του χρόνου αυξήθηκε αλλά στο 73 ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης λειτούργησε και πάλι σωτήρια αφού με τα ακροδάχτυλα του άγγιξε την μπαλα η οποία σταμάτησε στο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαντερ.

Στις δικές μας δυσκολίες προστέθηκε και η φοβία του διαιτητή να δώσει το πέναλτι στο 79 όταν ο Γιαννούλης απέκρουσε την μπαλα με το χέρι. Η προσπάθεια και η πίεση καρποφόρησε στο 86 όταν μετά από κόρνερ ο Γιαμπερέ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Η προσπάθεια για την ολική ανατροπή δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα αφού στο 94 ο Ντε Καμάργκο δεν έκανε το πλασέ όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Αρτυματάς, Βαντερ, Μιλάνοφ (2η), Κάνιας

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Γιαμπερέ, Λάγο (67΄ Ντε Καμάργκο), Κάνιας, Αρτυματάς (46΄ Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας (24΄ Μπαράλ), Βάντερ, Μπερτόλιο, Σωτηρίου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X