ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 2-1

Η ομάδα μας δύσκολα αλλά δίκαια πέτυχε το ζητούμενο και πάτησε κορυφή σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Οι ευκαιρίες που χάθηκαν δεν στοίχισαν και παρά κάποια νεκρά αγωνιστικά διαστήματα τα γκολ σε καθοριστικά χρονικά σημεία αποδείχτηκαν αρκετά.

Οι παίκτες του Κρίστιανσεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα ενώ κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά και την κούραση από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα αφού στο πρώτο 15λεπτο δυσκολεύτηκε να οργανωθεί σωστά και να μπορέσει να διασπάσει την άμυνα του αντίπαλου από τα άκρα. Στο διάστημα αυτό η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη με τους παίκτες των δυο ομάδων να κάνουν λάθη αλλά να έχουν και διάθεση.

Η συνέχεια ήταν διαφορετική αφού σταδιακά ο ΑΠΟΕΛ ανέλαβε τα ηνία και άρχισε να δημιουργεί ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Στο 20 ο Βαντερ έδωσε έτοιμο γκολ στον Σωτήριου αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπαλα να Σταματήσει στο δοκάρι ενώ στην επιστροφή της το νέο πλασέ του Ντε Καμάργκο πέρασε έξω

Η πίεση και η καλή κυκλοφορία της μπαλας έφερε και δεύτερη φάση στο 22 όταν η μπαλα κατέληξε στον Βινίσιους ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να την ελέγξει σωστά. Η αντίδραση της Ανόρθωσης ήταν σπασμοδική και στηριζόταν στις προσωπικές ενέργειες των Καλό και Ράγιος έτσι στο 31 ο Γκονσάλβες βρέθηκε σε καλή θεση αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Με τους Βάντερ και Γιαννιώτα να δημιουργούν ρήγματα από τα άκρα η ομάδα μας συνέχισε να ελέγχει και να δείχνει ότι θα ήταν αυτή που θα έφτανε πιο εύκολα στη φάση – γκολ. Αφού προηγήθηκαν δυο καλά σουτ στο 41 ήρθε το γκολ που θέλαμε.

Αυτό έγινε όταν μετά από φάουλ του Γιαννιώτα ο Ντε Καμάργκο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Σωτήριου έχασε νέα μοναδική ευκαιρία όταν προ κενού τέρματος κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί σουτ του Γιαννιώτα και ασταθής απόκρουση του Κόπριβετς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να κρατά περισσότερο από ότι θα έπρεπε την μπαλα χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Βαντερμαν. Παρόλα αυτά στο 64 ο Κρίστιανσεν απέσυρε τον Ντε Καμάργκο για να περάσει στη θεση του τον Μπερτόλιο σε μια σαφή προσπαθεί να ανακτήσουμε τον έλεγχο.

Αυτό δεν έγινε αφού η Ανόρθωση συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κρατά περισσότερο την μπάλα αλλά και να δημιουργεί πλέον τις φάσεις για γκολ. Στο 74 ο Ράγιος έπιασε ένα σουτ που ανάγκασε τον Βαντερμαν να διώξει σε κόρνερ ενώ η ακόμα πιο ξεκάθαρη ευκαιρία έγινε στο 76 όταν ο Γκονσάλβες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του για καλή μας τύχη ήταν άστοχο.

Η είσοδος του Αλωνεύτη στη θεση του Βαντερ ήταν η δεύτερη κίνηση από πλευράς Κρίστιανσεν για να αποφευχθούν τα χειρότερα με τον πρώτο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 83 να τελειώσει τον αγώνα όταν πλάσαρε από κοντά αλλά ο Κόπριβετς απέκρουσε σωτήρια.

Στο 85 ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές με τον Εφραίμ να αντικαθιστά τον Γιαννιώτα ενώ στο 89 από μια στημένη φάση ο Αστίθ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με κεφαλιά έστειλε στην μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-0. Το γκολ ήταν καθοριστικό αφού έκρινε τον αγώνα έτσι η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις από τον Γκονσάλβες διαμόρφωσε απλά το τυπικό σκορ της νίκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Αστίθ, Μερκής, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (85 Εφραιμ), Βάντερ (76 Αλωνεύτης), Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο (64΄ Μπερτόλιο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!