ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλωνας 1-2

Ούτε αυτή τη φορά μπορέσαμε να κερδίσουμε την ομάδα της Λεμεσού. Παρόλο που προηγηθήκαμε στο σκορ και παίζαμε στα τελευταία 20 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα, δεχτήκαμε δύο γκολ έχοντας αρνητικό πρωταγωνιστή τον Παρντο. Η αλήθεια είναι ότι η αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ ήταν προβληματική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έστω και αν μέχρι το 78 καταφέραμε να διαφυλάξουμε το μηδέν παθητικό.

Ο Δώνης θα είδε σίγουρα αρκετά πράγματα που θα τον βοηθήσουν να παρουσιάσει έναν καλύτερο ΑΠΟΕΛ αρχής γενομένης την Τρίτη στον αγώνα με τη Σλάβια.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν αυτή που κατάφερε πολύ νωρίς να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν στο 9 λεπτό η συνεργασία των Ορ, Εμπεσίλιο και Εφραίμ έφερε τον τελευταίο σε θεση βολής και με κοντινό πλάγιο πλασέ έστειλε την μπαλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0.

Προηγούμενος οι Λεμεσιανοί έκαναν αισθητή την καλή επιθετική τους λειτουργία αφού μια κάθετη μπαλιά ανάγκασε τον Πάρντο να βγει εκτός περιοχής άτσαλα και να ανατρέψει τον Ζελάγια.

Το υπέρ μας σκορ είχε σαν αποτέλεσμα να δώσουμε χώρο και ο Απόλλωνας να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το 3-5-2 του Δώνη φάνηκε να μην δουλεύει όπως θα ήθελε αφού οι κάθετες πάσες έβρισκαν εκτός ισορροπίας την άμυνα μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει δυο κλασικές ευκαιρίες ο Απόλλωνας ενώ με το πέρασμα του χρόνου καταφέραμε να λειτουργήσουμε καλύτερα, χωρίς όμως να μπορούμε να απειλήσουμε μέσω οργανωμένων επιθέσεων.

Ο Ορ ήταν ο παίκτης που πήρε στα αρχικά στάδια του αγώνα τις περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά στη συνέχεια δεν είχαμε  ανάλογη συνέχεια αφού ο Αυστραλός δεν είχε στηρίγματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο με τους μπλε να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση και να φτιάχνουν καλή ευκαιρία στο 40 με τον Σκέμπρι αλλά το πλασέ του ήταν αστοχο.

Η δυσκολία στο να οργανωθούμε σωστά έφερε στο 60 την πρώτη κίνηση από τον Δώνη με τον Ποτέ να αντικαθιστά τον Εμπεσίλιο. Με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα μας μπόρεσε να απορροφήσει σωστά την πίεση του Απόλλωνα ενώ στο 68 έγινε και η δεύτερη κίνηση με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Εφραίμ.

Η δεύτερη κίτρινη του Βασίλειου στο 71 έφερε το αριθμητικό πλεονέκτημα για την ομάδα μας η οποία όμως δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί αφού λίγο μετά ήρθε η ισοφάριση.

Στο 78 μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα από τα 40 μετρα ο Πάρντο έκανε μια απρόσμενα κακή εκτίμηση της φάσης και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα του.

Τα χειρότερα όμως δεν ήταν μπροστά μας αφού οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε η πλήρης ανατροπή έστω και αν αγωνιζόμασταν με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 88 η νέα κάθετη πασα βρήκε εκ νέου τους κεντρικούς αμυντικούς εκτός θεσης και τον Παρντο να κάνει έξοδο στο πουθενά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στο Σκέμπρι να κάνει με εύκολο πλασέ το 1-2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κιτρινες: Πάρντο, Φαριάς,Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Αντωνίου, Μερκής (83΄ Μακρής), Ρουέδα, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Φαρίας, Εμπεσίλιο (61΄ Ποτέ), Ορ, Εφραίμ (68΄ Αλωνεύτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X