ΑΠΟΕΛ Vs Νέα Σαλαμίνα 1-0

Η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο που ήταν η νίκη παίζοντας για ένα 60λεπτο και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το γκολ του Ντε Καμάργκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αποδείχτηκε καθοριστικό. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κρίστιανσεν έκαναν τα απολύτως απαραίτητα αφού έδειξαν να αρκούνται με το υπέρ τους σκορ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα περνά η συμμετοχή του Ιωάννου που από το πουθενά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα έχοντας μάλιστα πάρα πολύ καλή απόδοση.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα με την μπάλα να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου αλλά με την ολοκλήρωση του ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να εξασκεί πίεση και με καλή κυκλοφορία της μπάλας άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Η πρώτη έγινε στο 14 όταν μετά από συνδυασμό των Σωτήριου και Ντε Καμάργκο ο πρώτος έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε.

Η συνέχεια είχε ακόμα δυο φάσεις για γκολ αλλά το πλάσε του Εφραίμ στο 18 ήταν κακό ενώ ο Βεσελόφσκι απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Ντε Καμάργκο λίγο αργότερα. Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή αφού η Σαλαμίνα μπόρεσε για ένα δεκάλεπτο να λειτουργήσει καλύτερα αμυντικά ενώ σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις της στο 34 ένα μακρινό σουτ ανάγκασε τον Βάντερμαν να διώξει την μπάλα σε κόρνερ

Με τον Εφραίμ να μην μπορεί να βοηθήσει αρκετά και να είναι ουσιαστικός το βάρος έπεσε στον Βάντερ ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας μας Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σωτηρίου να πρωταγωνιστεί σε ακόμα μια φάση αλλά να μην μπορεί να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε την προσπάθεια του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον καλύτερο τρόπο αφού στην πρώτη επίθεση η ομάδα μας άνοιξε το σκορ. Στο 47 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάντερ, ο Ντε Καμάργκο με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βεσελόφσκι για να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού οι παίκτες μας έδειξαν να επαναπαύονται με το υπέρ τους σκορ και να χαλαρώνουν σε επικίνδυνο βαθμό. Στο διάστημα αυτό η Σαλαμίνα άρχισε να κερδίζει μέτρα και να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στην μεγάλη περιοχή του ΑΠΟΕΛ χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρία.

Η προβληματική εικόνα έφερε στο 68 την πρώτη κίνηση από τον Κρίστιανσεν με τον Ορλάντι να πέρα στη θέση του Ντε Καμάργκο. Η εικόνα δεν άλλαξε έστω και αν στο 74 χάθηκε σπουδαία ευκαιρία με τον Βαντερ όταν μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Βεσελόφσκι.

H είσοδος του Αλωνεύτη δεν άλλαξε κάτι ενώ ο Κρίστιανσεν έδωσε την ευκαιρία στο Σέρτζιο να αγωνιστεί για τελευταία φορά βάζοντας τον μέσα σε χρόνους καθυστερήσεων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΣ

Κίτρινη: Βάντερ

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (89′ Σέρτζιο), Βάντερ (83′ Αλωνεύτης), Ντε Καμάργκο (69′ Ορλάντι), Σωτηρίου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!