ΑΠΟΕΛ Vs Νέα Σαλαμίνα 4-0

Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της κερδίζοντας μετά από μήνες στην έδρα του και πλέον βρίσκεται στο +7 από τον Απόλλωνα. Η νίκη ήρθε δίκαια και λόγω των δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο που έκαναν το δεύτερο περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δυο γκολ του Γιάκολις ήταν τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει κάποιος σε ατομικό επίπεδο αφού θα βοηθήσουν τον Κροάτη να φορτσάρει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.

Το γεγονός ότι τα γκολ στους τελευταίους αγώνες έρχονται πλέον από μέσους ή και αμυντικούς είναι σημαντικό αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιθετικοί μας.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά σε μια προσπάθεια να έρθει το γρήγορο γκολ που θα έκοβε και τις όποιες ορέξεις του αντίπαλου. Η θετική ενέργεια και η πίεση έφεραν ευκαιρίες και με τη συμπλήρωση του 10λέπτου ήρθε το γκολ. Μετά από μια ασιστ του Σόουζα με την οποία τρύπησε την αντίπαλη άμυνα, ο Γιάκολις βρέθηκε σε θέση βολής και με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-0.

Με τη Νέα Σαλαμίνα να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά και να γίνει απειλητική, ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι κυρίαρχος και να χάνει ευκαιρίες για το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε το ξεκάθαρο προβάδισμα.

Σταδιακά ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε αλλά στις καθυστερήσεις βρέθηκε ο τρόπος να γίνει το 2-0. Τότε μετά από ασυνεννοησία και λάθος αμυντικού και τερματοφύλακα, ο Τάμαρι κέρδισε την μπάλα και με πλασέ πέτυχε το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τόσο βαρετό όσο το υπολόγισαν κάποιοι αφού η ομάδα μας μπήκε πολύ χαλαρά, γεγονός που επέτρεψε στη Νέα Σαλαμίνα να ισορροπήσει.

Η αδυναμία της ομάδας να λειτουργήσει καλά έφερε στο 69 την πρώτη κίνηση από τον Τραμετσάνι με τον ρίχνει στον αγώνα τον Μπέζιακ αντί του Νατέλ.

Η ποδοσφαιρική κλάση του Γιάκολις έλαμψε στο 73 όταν ο Κροάτης με εντυπωσιακό σε τεχνική πλάσε έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

H αναγκαστική αλλαγή του Ιωάννου από τον Μερκή στο 75 και η είσοδος του Αρτύματα μετά από καιρό αντί του Ζαχίντ ήταν οι δυο αλλαγές που ακολούθησαν.

Στις καθυστερήσεις ο Τάμαρι κέρδισε πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Μοράις διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Καρλάο

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου (75΄ Μερκής), Γιάκολις, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ (77΄ Αρτυματάς), Νατέλ (70΄ Μπέζιακ), Τάμαρι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X