ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 2-0

Η ομάδα ήταν ανώτερη των χοχών επιβεβαιώνοντας το και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τη νίκη που θέλαμε. Το άστρο του Τάμαρι έλαμψε και πάλι αφού είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και με εντυπωσιακό τρόπο πέτυχε το δεύτερο που έκρινε σχετικά νωρίς τον αγώνα.

Ο Νατέλ στον πρώτο του αγώνα ως βασικός έστειλε και πάλι τα πιο θετικά μηνύματα αφού σκόραρε και ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μια ομάδα με χίλια δυο προβλήματα οπότε η προσπάθεια πρέπει να εντατικοποιηθεί για να καλύψουμε την απόσταση από την κορυφή.

Ο αγώνας

Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων γεγονός που έκανε δύσκολη τη δημιουργία προϋποθέσεων. Η δυσκολία της ομάδας μας να επιβάλει το ρυθμό της βόλεψε την Ομόνοια που ήταν ακίνδυνη επιθετικά αλλά το πρώτο ζητούμενο ήταν η διατήρηση της ανέπαφης εστίας.

Η προσπάθεια μας να αναπτυχθούμε σωστά έπεσε πάνω στους ακραίους με τον Τάμαρι όμως να περικυκλώνεται από δύο και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις παίκτες όποτε έπαιρνε μπάλα. Σταδιακά ο Ζαχίντ μπήκε στο πνεύμα του αγώνα και είχε πιο ενεργό συμμετοχή γεγονός που βοήθησε στο να λειτουργήσουμε καλύτερα.

Παρόλα αυτά η μπάλα δεν έφτανε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή έτσι ήταν το σουτ του Ρέζα στο 16 η μόνη αξιόλογη φάση με την μπάλα όμως να περνά έξω.

Η επιμονή του Τάμαρι έφερε στο 32 το γκολ όταν έκλεψε την μπάλα ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς, η οποία κατέληξε στον Ζαχίντ που σέρβιρε στον Νατέλ του οποίου το σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο που έκανε πιο εύκολη τη συνέχεια.

Με την Ομόνοια να δυσκολεύεται αφάνταστα να επιτεθεί με αξιώσεις το ζητούμενο ήταν να γίνει σωστή διαχείριση στη συνέχεια κάτι που έγινε εφικτό με τον καλύτερο τρόπο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Έχοντας τον πλήρη έλεγχο στο χώρο του κέντρου ήταν θέμα χρόνο να έρθει η επόμενη μεγάλη φάση και αυτό έγινε στο 56 με το συνήθη ύποπτο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τάμαρι με ένα τρομερό κόψιμο της μπάλας έμεινε ελεύθερος και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-0 έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ ενώ στο 60 ο Τραμετσάνι έκανε την πρώτη κίνηση με τον Ντελατόρε να αντικαθιστά τον Ρέζα που δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η διαχείριση προέβλεπε και την επάνοδο του Εφραίμ ο οποίος στο 77 πέρασε στη θέση του Νατέλ που καταχειροκροτήθηκε ενώ στο 81 ο Ρόμο έκανε τρομερή απόκρουση σε πλασέ του Χριστοφή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σόουζα

ΑΠΟΕΛ
Ρομό, Βούρος, Καρλάο, Μερκής, Καζού, Μοράις, Σόουζα, Νατέλ (77 Εφραίμ), Τάμαρι (86 Αλωνεύτης), Ζαχίντ, Ρέζα (60΄Ντελατόρε)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!