ΑΠΟΕΛ Vs Young Boys 1-0

Οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους και η 3η Νοεμβρίου θα γραφτεί στην ιστορία αφού η ομάδα μας έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους 32 του Europa League. Το χρυσό γκολ του Σωτηρίου στο 69 ήταν το επιστέγασμα μιας εμφάνισης που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό τη θέληση για τη νίκη.

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής μας επέλεξε τους Μπρεσάν και Αλωνεύτη στις δυο θέσεις του κεντρου οπου υπήρχαν ερωτηματικά με τον Εφραίμ να καλύπτει το άλλο άκρο και τον Σωτηρίου να είναι στην κορυφή του 4-2-3-1. Η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Βάντερμαν ήταν η γνωστή με τους Αστίθ και Καρλάο ως στόπερ ενώ οι Βινίσιους και Μοράις ήταν λίγο πιο μπροστά.

Ο αγώνας

Αν και αναγνωριστικού χαρακτήρα το πρώτο δεκάλεπτο είχε από μια ευκαιρία για κάθε ομάδα με τον ΑΠΟΕΛ να φτιάχνει την πρώτη στο 2 όταν ο Εφραίμ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Μβογκό να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση των Ελβετών ήταν άμεση με τον Οαρό στο 6 να πιάνει κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Βάντερμαν να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.

Στο εικοσάλεπτο μεταξύ 10-30 έγινε εμφανής η δυσκολία της ομάδας μας να κρατήσει την μπαλα με τρόπο δημιουργικό και να εξασκήσει πίεση στη Young Boys. Η κυκλοφορία της μπάλας από τον κεντρικό διάδρομο δεν ήταν εφικτή έτσι το βάρος έπεσε στους Αλωνεύτη και Εφραίμ οι οποίοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα.

Στο διάστημα αυτό η Young Boys δεν απείλησε αλλά έδειξε ότι μπορούσε να γίνει επικίνδυνη στην Κοντρα. Σταδιακά η ομάδα μας μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και μετά το 30 άρχισε να πιέζει. Ο χώρος των ευκαιριών άνοιξε στο 30 όταν μετά από σέντρα του Αλωνεύτη ο Σωτηρίου έκανε την προβολή με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να περνά έξω.

Η τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 36 όταν μετά από λανθασμένο γύρισμα του Νούχου προς τα πίσω, ο Εφραίμ, έκλεψε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στο ζητούμενο αφού οι ευκαιρίες του Σωτηρίου ήταν δύσκολες ή και άστοχες.

Με τον Μπρεσάν να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο 59 έγινε η πρώτη κίνηση από τον Κρίστιανσεν με τον Μπερτόλιο να περνά στον αγώνα. Ο Εφραίμ ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστή στην τεράστια ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου όταν στο 63 ο μπήκε μεσα στην περιοχή άδειασε έναν αμυντικό αλλά το πλασέ του δεν ήταν εύστοχο και σωστό.

Η δεύτερη κίνηση με την είσοδο του Γιαννιώτα στη θέση του Αλωνεύτη που κουράστηκε συνέπεσε με την αποβολή του Μπαμπού ο οποίος στο 67 έκανε σκληρό φάουλ στον Καρλάο.

Η αριθμητική υπεροχή εξαργυρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ αφού στο 69 όταν μετά από σέντρα του Λάγο ο Σωτηρίου κατέβασε την μπαλα και την κατάλληλη στιγμή με εύστοχο πλασέ έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήταν το επιστέγασμα της επιμονής και και επιθετικής διάθεσης της ομάδας μας που μπόρεσε να εξαργυρώσει τις πολλές και ξεκάθαρες ευκαιρίες με ένα γκολ.

Στα λεπτά που απέμειναν ο ΑΠΟΕΛ έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ έτσι το τελικό σφύριγμα έφερε την τεράστια νίκη.

Κίτρινες: Καρλάο

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (59΄ Μπερτόλιο), Εφραίμ, Αλωνεύτης (66΄ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (84΄ Ντε Καμάργκο)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!