ΑΠΟΕΛιστικος συναγερμός

Η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο της σημείο σε σχέση με το στόχο της πρόκρισης στους 32. Ο κόσμος δείχνει αδιάφορος σε επικίνδυνο βαθμό και είναι για αυτό που έχει σημάνει συναγερμός ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Ο Πετεβίνος προσπαθεί καθημερινά να μας ευαισθητοποιήσει.

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο και να βάζουμε το μυαλό μας σε διάφορα σενάρια. Υπάρχει ένας δρόμος για το παιχνίδι με την Καραμπάχ, να κερδίσουμε. Με αυτό τον τρόπο προσεγγίζουμε το παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι που εμπεριέχει ρίσκο, αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι, όμως είναι ο μοναδικός τρόπος και η λογική που πρέπει να έχεις για να πας την Πέμπτη και να αντιμετωπίσεις την Καραμπάχ. Γνωρίζει πολύ καλά η μια ομάδα την άλλη, από τον Αύγουστο έχουμε παίξει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι της Πέμπτης στο ΓΣΠ.

Τι κρατάτε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μια γενική σύνοψη των πραγμάτων: «Μια ομάδα που διεκδίκησε περισσότερο τη νίκη, ήμασταν εμείς. Είχαμε ένταση, είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι. Τακτικά, κυριαρχήσαμε πλήρως από πλευράς κατοχής όμως δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Σε κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε δεν στείλαμε τη μπάλα στα δίχτυα, και στο τέλος είχαμε τις πρώτες μας απώλειες. Στην αρχή της περιόδου, λέγαμε ότι παίρναμε το αποτέλεσμα που θέλαμε χωρίς να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Τώρα φτάνουμε στο αντίθετο σημείο, να έχουμε μια αρκετά καλή εμφάνιση και να μην παίρνουμε το αποτέλεσμα. Αυτό που μετρά κυρίως είναι το αποτέλεσμα. Στα ντέρμπι, αν δεν αυξήσεις το βαθμό πίεσης, δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αυτές οι ημέρες όμως, είναι της Καραμπάχ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 200% καθώς παίζει σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή μας πορεία».

Περιμένετε μια παρουσία όπως με τον Άγιαξ, εμφανισιακά αλλά και από πλευράς κόσμου; «Θα ήταν ιδανικό. Εμείς από πλευράς μας, αυτό που θα υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να έχουμε ένα παιχνίδι που θα έχουμε ένταση. Η άλλη πλευρά, αφορά στον κάθε ΑΠΟΕΛίστα που πρέπει να κατανοήσει τι κάνει ο ίδιος. Πρέπει να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του αγώνα. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι ΑΠΟΕΛίστας και να στηρίζεσαι σε οποιαδήποτε πρόφαση για να μην πας στο γήπεδο. Είναι ένα παιχνίδι που σε τεράστιο βαθμό παίζουμε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αν φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε ενδιαφέρον, ότι η ομάδα μας είναι σε ένα ευρωπαϊκό όμιλο και ότι έχει πιθανότητες να διεκδικήσει πρόκριση, δεν ξέρω τι άλλο να πω για να έρθει στο γήπεδο».

Τι προσέλευση περιμένετε; «Η προσέλευση, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική. Δυστυχώς, διότι το 2013 είχαμε 9.000 μέσο όρο, ενώ πέρσι 4.200, μιλάμε για μείωση πάνω του 50%. Είμαι επιφυλακτικός όμως θα μιλήσω με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας. Υπάρχουν 5.700 διαρκείας, 2500 πακέτα και 600 εισιτήρια προπώληση. 8800 συνολικά. Αυτό προϋποθέτει να έρθουν όλοι, όλα τα διαρκείας, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα συμβεί. Εύχομαι, πραγματικά, όλοι να ξυπνήσουν, να σηκωθούν και να έρθουν στο γήπεδο. Είναι τεράστιας σημασίας το παιχνίδι της Πέμπτης. Από πλευράς της ομάδας, η υπόσχεση θα ισχύει ότι θα δώσουμε τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει όλοι όμως να δώσουμε τα πάντα, ο καθένας με το δικό του τρόπο».

8 Νοεμβρίου έχει τα γενέθλιά του το ΑΠΟΕΛ: «8 Νοεμβρίου, το ΑΠΟΕΛ γιορτάζει 93 χρόνια ζωής. Μια μέρα νωρίτερα, έτυχε να δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ένας ΑΠΟΕΛίστας, θεωρώ, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να γιορτάσει τα γενέθλια της ομάδας του μέσα στο γήπεδο».

Ποια τα αγωνιστικά δεδομένα; «Δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα. Ο μοναδικός που δεν προπονείται κανονικά είναι ο Μπέζιακ. Και ο Ντε Βινσέντι και ο Γιάκολις μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!