Απόλλωνας Vs ΑΠΟΕΛ 4-2

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και χωρίς να το παλέψει ιδιαίτερη γνώρισε την ήττα που την φέρνει στο -3 και κάνει ακόμα πιο δύσκολη και σίγουρα χωρίς να εξαρτάται από αυτήν η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το γρήγορο και πούστικο γκολ του Απόλλωνα έκανε τους παίκτες του Δώνη ακόμα πιο νευρικούς από ότι ήταν και με του που άρχισε ο αγώνας ενώ η μείωση του σκορ όχι μόνο δεν οδήγησε σε κάτι ουσιαστικό αλλά έφερε τον ολοκληρωτική κατάρρευση.

Με τους Ζαχίντ και Εμπεσίλιο να είναι και πάλι σκιά των παικτών που κουβάλησαν τον ΑΠΟΕΛ μέχρι σήμερα και τους υπόλοιπους να μην έχουν καθαρό  μυαλό, ήταν μοιραίο να δούμε μια ομάδα που μπορεί να ήθελε αλλά σίγουρα δεν μπορούσε..

Ο αγώνας

Ο αντίπαλος ήταν αυτός που ξεκίνησε με πιο επιθετικές διαθέσεις γεγονός που του επέτρεψε να φτάνει με σχετική ευκολία στην περιοχή μας ενώ στο διάστημα αυτό ο ΑΠΟΕΛ ήταν νευρικός και δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά.

Σχετικά νωρίς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε να λειτουργήσει το DNA της ομάδα του Κίρζη. Στο 14 και ενώ στην προηγούμενη φάση ο Πολιάκοφ τραυματίστηκε, μένοντας στο έδαφος, οι παίκτες του Απόλλωνα έκριναν συμφέρον να συνεχίσουν τον αγώνα και δικαιώθηκαν.

Βλέποντας τον παίκτη μας να μην μπορεί να περπατήσει επιτέθηκαν, βρήκαν την άμυνα μας σε πλήρη ανισορροπία και ο Μάγκλιτσα νίκησε τον Πέρεθ στο τετ-α-τετ για να κάνει το 1-0. Το γκολ έκανε ακόμα πι νευρική την ομάδα μας που δεν μπορούσε με τίποτε να οργανωθεί σωστά και εξαρτώταν από τις εκλάμψεις μερικών παικτών.

Η αναγκαστική αλλαγή με τον Μερκή να περνά στη θέση του Πολιάκοφ έκανε πιο στατική την αμυντική μας γραμμή ενώ στο 19 ο Αλωνεύτης δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή ευκαιρία.


Τα δεδομένα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους παίκτες του Δώνη όταν στο 32 έγινε το 2-0. Ο Καρλάο έκανε ένα αταίριαστο για την κλάση του μαρκάρισμα στον Μάγκλιτσα εντός περιοχής με τον Τράττο να καταλογίζει φάουλ εκτός και τον Πέδρο να στέλνει με απευθείας φάουλ την μπάλα στα δίκτυα, αφήνοντας εν μέρει εκτεθειμένο και τον Πέρεθ.

Με την πλάτη στον τοίχο και το ενδεχόμενο μιας νέας συντριβής η ομάδα μας μπόρεσε να αντιδράσει έστω και σπασμωδικά αφού οι Εμπεσίλιο και Αλωνεύτης αδυνατούσαν να κάνουν αυτά που έπρεπε.

Παρόλα αυτά στο 42 ήρθε το γκολ που μας έβαλε ξανά στον αγώνα όταν μετά από πάσα του Ζαχίντ ο Ποτέ πρόλαβε τον Βάλε και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Η ομάδα μας ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο καλά και επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο αφού κρατούσε την μπάλα και με καλή κυκλοφορία έφτανε στην περιοχή του Βάλε. Η πιο καλή προϋπόθεση έγινε στο 53 όταν ο Ποτέ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν λειτούργησε σωστά. Στο 57 ο Βάλε απέκρουσε την κεφαλιά του Μερκή αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα ήρθε το τέλος.

Στο 65 ο Παπουλής ψάρεψε τον Πέρεθ που έκανε μια αχρείαστη έξοδο ανατρέποντας τον αντίπαλο και τον Τράττο να καταλογίζει το πέναλτι για να γίνει το 3-1.

Ο Δώνης με καθυστέρηση αφού όλα είχαν πλέον κριθεί έκανε την πρώτη κίνηση τακτική βάζοντας τον Ντελατόρε στη θέση του Φαρίας.

Η ολοκληρωτική ταπείνωση ήρθε στο 78 όταν ο Ζελάγια από θέση οφσαιτ έδωσε ασιστ στον Παπουλή που διαμόρφωσε το  4-1.

Στο 86 ήρθε η μείωση του σκορ και το τελικό 4-2 μετά από πλασέ του Αλωνεύτη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Μοράις, Ιωάννου, Νσούε, Εμπεσίλιο

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Ενσούε, Ιωάννου, Καρλάο, Πολιάκοφ (16’Μερκής), Μοράις, Φαρίας (67’Ντελατόρε), Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Αλωνεύτης, Ποτέ (76’Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X