Χαλεπιανές και ΑΠΟΕΛ

Όπως προκύπτει έστω και δια της πλαγίας οδού ο Πρόδρομος Πετρίδης επιχείρησε να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ψυχολογικά στους χόχους αλλά και στο ακελ.

Και αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να μπει σφήνα για την αγορά της γης στις Χαλεπιανές όπου το ακελ ήθελε να χτίσει γήπεδο στο ποδοσφαιρικό του παράρτημα. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων που σχετίζεται με την ομάδα μας βρισκόταν σε συζητήσεις με την Τράπεζα Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

Προ μερικών εβδομάδων κάποιες πληροφορίες που προήλθαν από την Τράπεζα Κύπρου για σφήνα… ΑΠΟΕΛ, σήμαναν συναγερμό στην εταιρεία Lockwood Properties Limited.

Ειδικότερα, στην εταιρεία έφθασαν πληροφορίες ότι η Τράπεζα Κύπρου ήταν παράλληλα σε συζητήσεις για μεταπώληση των Χαλεπιανών με εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων η οποία συνεργάζεται με τον ΑΠΟΕΛ, με αντικείμενο την πιθανότητα ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ στην περιοχή. Εν τέλει Τράπεζα Κύπρου και Lockwood Properties Limited τα βρήκαν, έδωσαν τα χέρια και μάλιστα στη συμφωνία μπήκε συγκεκριμένος όρος για να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον τους επόμενους δώδεκα μήνες το ακίνητο δεν θα καταλήξει σε… ανεπιθύμητους ιδιοκτήτες. Δηλαδή το ακίνητο περνά στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου, αλλά η εταιρεία Lockwood Properties Limited διατηρεί, στη βάση της συγκεκριμένης ρήτρας, δικαίωμα αποκλειστικής πώλησης για δώδεκα μήνες.

Το παρασκήνιο
Το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, αναζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ή ακόμη και πώλησης. Η Lockwood Properties Limited, μάλιστα, ήταν σε διαπραγματεύσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους κατά καιρούς.
Παράλληλα, η Τράπεζα Κύπρου καταχώρισε αγωγή εναντίον της στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διεκδικώντας πέραν των εφτά εκατομμυρίων. Στην πορεία, όμως, η Τράπεζα Κύπρου κρίνοντας ενδεχομένως ότι η διαδικασία στο δικαστήριο ίσως να ήταν χρονοβόρα (σημειώνουμε ότι κατατέθηκαν μόνο τα δικόγραφα στο δικαστήριο, και ήταν σε αρχικό στάδιο η δικαστική διαδικασία) και μπροστά στον κίνδυνο να μην δικαιωθεί πλήρως, κατέθεσε πρόταση στη Lockwood για να αγοράσει το τεμάχιο. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, κάποιες πληροφορίες που έφθασαν στην εταιρεία ότι η Τράπεζα Κύπρου συζητούσε παράλληλα για το εν λόγω ακίνητο με εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων που συνεργάζεται με τον ΑΠΟΕΛ σήμαναν συναγερμό και λίγο έλειψε να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Όπως είναι γνωστό ο ΑΠΟΕΛ το ψάχνει για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου. Ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης δήλωσε πρόσφατα δημόσια ότι εξετάζεται η αξιοποίηση του Μακαρείου Σταδίου αλλά και κάποιες εναλλακτικές λύσεις χωρίς τις κατονομάσει και χωρίς ασφαλώς να αναφερθεί σε σενάριο αγοράς των Χαλεπιανών. Η Lockwood Properties Limited διέκοψε τον διάλογο μετά τις φήμες για εμπλοκή του ΑΠΟΕΛ μέσω της ξένης εταιρείας, αφού το πολιτικό κόστος θα ήταν τεράστιο και θα αντανακλούσε στο ίδιο το ΑΚΕΛ. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο πλευρές θα έλυναν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, η Τράπεζα Κύπρου επανήλθε την υστάτη με νέα πρόταση αγοράς των Χαλεπιανών. Η Τράπεζα Κύπρου παίρνει το ακίνητο έναντι ποσού 7.300.000 ευρώ, αλλά το όφελος της εταιρείας είναι πέραν των 11 εκατομμυρίων ευρώ (διαγράφονται χρέη ύψους 4 εκατομμυρίων). Μάλιστα στη συμφωνία μπήκε και ρήτρα αποκλειστικής πώλησης για τους επόμενους δώδεκα μήνες από τη Lockwood Properties Limited για να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλήξουν οι Χαλεπιανές σε… ανεπιθύμητο ιδιοκτήτη, για λόγους ευνόητους.
Πάντως το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ για το ακίνητο δεν ήταν μόνο γιατί μια τέτοια κίνηση θα επέφερε ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα στους αιώνιους αντιπάλους. Η περιοχή θεωρείται ιδανική για την κατασκευή γηπέδου. Για αυτό άλλωστε επελέγη και αγοράστηκε ευθύς εξαρχής από τη Lockwood Properties.

Πηγή: http://politis.com.cy/article/polithikan-i-chalepianes-fimes-gia-sfina-ke-tou-apoel

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!