Copenhagen Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Ήττα που αφήνει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα με την Κοπεγχάγη μέσα στη Δανία. Η ομάδας πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και ίσως κακή στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό κάτι όμως που δεν έγινε στο δεύτερο ημίχρονο διάστημα στο οποίο βελτιωθήκαμε αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ ενώ οι Δανοί είχαν και ένα δοκάρι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να μεταφέρει τον Κόντη στο δεξί άκρο της άμυνας γεγονός που έφερε στο κέντρο της άμυνας τους Ζόρζε και Γκριτσάροφ ενώ ο Χάτζι ήταν στο αριστερό άκρο. Οι Σατσίας και Μοράις στο κέντρο είχαν την ευθύνη για την αναχαίτιση των αντιπάλων με τον Πίντο λίγο πιο μπροστά και τους Μπίδη-Κοσόφσκι στα δυο άκρα.

Ο αγώνας είχε την εικόνα που θα ανάμεναν οι περισσότεροι αφού η Κοπεγχάγη μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά αναζητώντας το γκολ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα το χώρο του κέντρου αφού οι παίκτες μας έδωσαν χώρο και προτίμησαν να αμύνονται στο μισό γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου η πίεση άρχισε να γίνεται έντονη και σε αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι η μεσοαμυντική λειτουργία μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Και αυτό γιατί ενώ αμυνόμασταν σωστά όταν είχαμε κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαμε με τίποτα να την κρατήσουμε και να οργανωθούμε σωστά.

Ο Πίντο που είχε την ευθύνη να οργανώσει την ομάδα ενώνοντας τις γραμμές δεν μπόρεσε να πάρει τις πρωτοβουλίες που έπρεπε ενώ και από τα άκρα οι Μπίδης και Κοσόφσκι ήταν στενά μαρκαρισμένοι. Σαν αποτέλεσμα ο Μίρο εξουδετερώθηκε πλήρως αφού ήταν αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και τα τρεξίματα του ήταν περισσότερο για να πιέσει τους αμυντικούς που έφταναν πρώτοι στην μπάλα.

Η υπεροχή των Δανών τους έφερε σε δυο περιπτώσεις κοντά στο γκολ αλλά η τελική πάσα δεν ήταν αυτή που έπρεπε έτσι το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το καλό υπό τις περιστάσεις 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να δείχνει ότι θα αντιδρούσε πιο σωστά στην πίεση των γηπεδούχων ενώ ο Πίντο φάνηκε να έχει καλύτερες επιλογές. Παρόλο αυτά η Κοπεγχάγη κατάφερε να σκοράρει όταν μετά από μια σέντρα από δεξιά ο Πόσπεχ βρέθηκε μόνος στο ύψος του δεύτερου δοκαριού και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το γκολ δεν επηρέασε ιδιαίτερα αφού παρά του ότι η Κοπεγχάγη έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χιώτη, η ομάδα μας αντέδρασε σωστά.

Η είσοδος στον αγώνα των Ζεβλάκοφ και Αλεξάνδρου βοήθησε αφού μπορέσαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα ενώ και ο Μιροσάβλιεβιτς είχε καλά στηρίγματα. Το θαύμα δεν έγινε αφού στις δυο καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από πλευράς μας δε φανήκαμε τυχεροί. Αρχικά μετά από λανθασμένη έξοδο του Κριστιανσέν η μπάλα κατέληξε στον Νεκτάριο ο οποίος ξαφνιάστηκε και η μπάλα χτύπησε πάνω του και πέρασε έξω. Στο τελευταίο λεπτό ο Μοραις λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χάτζι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε.

Κίτρινες: Χατζι (2), Γκριτσάροφ

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Ζόρζε και Κοσόφσκι.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Κόντης, Χατζί, Ζόρζε, Γκριτσάροφ, Σατσίας (68′ Ζεβλάκοφ), Μοραίς, Πίντο, Χαραλαμπίδης (76′ Αλεξάνδρου), Κοσόφσκι (85′ Μπρέσκα), Μιροσάβλιεβιτς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!