Δυο διαφορετικές τακτικές, ίδιο αποτέλεσμα

Μια από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που έχει να πάρει ο Κρίστιανσεν ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ είναι τακτική που θα ακολουθήσει προκειμένου να κερδίσει για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα.  Οι δυο προηγούμενες προσπάθειες δείχνουν ότι ο προπονητής μας το ψάχνει επιλέγοντας στον αγώνα του πρώτου γύρου διάταξη με ενισχυμένο κέντρο και σε αυτόν του δευτέρου το 4-4-2.

Μια πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αφού και στους δυο αγώνες οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Υπάρχουν όμως ιδιαιτερότητες οι οποίες χρίζουν περαιτέρω ανάλυσης από το τεχνικό τιμ. Στον αγώνα του πρώτου γύρου για παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό και να περιορίσει την ΑΕΚ σε παθητικό περισσότερο ρόλο. Αυτό όμως έγινε έχοντας ως έξτρα παίκτη στη μεσαία γραμμή τον Μπρεσάν που σε εκείνο τον αγώνα ήταν βασικός αλλά ήταν και η πρώτη αλλαγή αφού η απόδοση του ήταν μέτρια.

Στο 1-1 του ΓΣΠ η ΑΕΚ κέρδισε νωρίς και εύκολα το χώρο του κέντρου και με ένα γρήγορο γκολ κατάφερε να αποσυντονίσει την ομάδα μας που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά με το 4-4-2 στην προσπάθεια της να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Έχει λοιπόν σημασία τόσο η τακτική που θα ακολουθηθεί όσο και οι παίκτες που θα κληθούν να εφαρμόσουν το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!