Δόξα Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Η τραγική απόδοση της ομάδας μας δεν είχε βαθμολογικό κόστος αφού ένα εύστοχο πέναλτι του Καβενάγκι στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου έφερε τη νίκη. Η Δόξα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ήταν η ομάδα που έχασε στο 80 τεράστια ευκαιρία όταν είδε την μπαλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας μας. Ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν μπορεί να βελτιωθεί αλλά στέλνει τα χειρότερα μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Μια άλλη παράμετρος που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά είναι και οι τραυματισμοί. Σήμερα η κατάσταση ήταν χειρότερη από κάθε άλλη φορά αφού τρεις παίκτες (Καρλάο, Αστιθ, Σωτηρίου) αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών.

Το πλανο του Κετσπάγια

Ο τραυματισμός του Καρλάο έφερε αλλαγές λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ιωάννου να παίρνει θεση στο αριστερό άκρο και τον Αρτύματα να προωθείται στο κέντρο δίπλα από τον Μακρίδη. Ο Μοράις έγινε εξ ανάγκης κεντρικός αμυντικός με τον Αστιθ ενώ ο Στιλιτς ήταν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα όπως και ο Καβενάγκι.

Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Εφραίμ και Βάντερ.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα αλλά ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν στο 14 κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καβενάγκι μες στην περιοχή. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του και με εύστοχο κτύπημα πέναλτι έκανε το 0-1. To γρήγορο γκολ δεν είχε το θετικό αντίκτυπο που θα ανάμενε κάποιος αφού οι παίκτες του Κετσπάγια δεν μπορούσαν με τίποτε να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να οργανωθούν σωστά.

Με τη Δόξα να πιέζει ψηλά, ο ΑΠΟΕΛ κόπηκε στη μέση και μοιραία δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις για κάτι καλό αφού ο Στιλιτς δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε ενώ και τα άκρα ήταν ανούσια.

Το θετικό ήταν ότι η εδαφική υπεροχή της Δόξας ήταν ανούσια έτσι ο Βάτερμαν δεν κινδύνεψε καθόλου. Οι φωνές του Κετσπάγια στο διάστημα αυτό δεν ἠταν αρκετές για να βελτιωθεί η προβληματική εικόνα της ομάδας μας.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Δόξα να έχει και πάλι τον έλεγχο αλλά ήταν ο ΑΠΟΕΛ που σύντομα ισορρόπησε με τον Εφραίμ να φτάνει δημιουργεί την πρώτη καλή ευκαιρία στο 50 αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Νέγκρι. Το ίδιο έγινε και δυο λεπτά αργότερα όταν και πάλι ο τερματοφὐλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Στιλιτς.

Οι εκλάμψεις δεν ήτα αρκετές έτσι στο 60 ο Κετσπάγια έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Σωτήριου να αντικαθιστά τον Καβενάγκι. Λίγο μετά ο Κετσπάγια είδε την ομάδα να ξεμένει από αμυντικούς αφού ο Αστιθ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Χαραλαμπίδη.

Η αλλαγή διαμόρφωσε ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μοράις και Αρτύματα ενώ τα πράγματα με τους τραυματισμούς άρχισαν να παίρνουν τραγικές διαστάσεις όταν στο 76 ο Σωτήριου αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό. Ο Πιατκόφσκι με αυτό τον τρόπο πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά το ζητούμενο πλέον ήταν η σωστή διαχείριση των λεπτών που απέμειναν.

Στο 81 η Δόξα έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Κωνσταντίνου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βάτερμαν αλλά το βολέ του σταμάτησε στο δοκάρι μετά που χτύπησε και στο πόδι του τερματοφύλακα μας.

Κίτρινες: Βάντερ

AΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ (69′ Χαραλαμπίδης), Ιωάννου, Αρτυματάς, Μοράις, Μακρίδης, Στίλιτς, Εφραίμ, Βάντερ, Καβενάγκι (60′ Σωτηρίου, 76′ Πιατκόφσκι)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!