Ένας Μιλάνοφ για αριστερά

Είπε αρκετά σήμερα ο Πετεβίνος κληθείς να σχολιάσει το καυτό θέμα του προγραμματισμού και μεσα από τις επισυμάνσεις του επιβεβαιώθηκαν κάποια πράγματα όπως το χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση των δυο προτεραιοτήτων που αφορούν τον αριστερό μπακ και τον επιθετικό. Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει για έναν νεο Μιλάνοφ είπε χρακτηριστικά…

Οι σχετικές δηλώσεις όπως έγιναν στο SuperSportFM:

Για τον προγραμματισμό και το ότι ο κόσμος αναμένεται να ακούσει ονόματα:

«Ο κόσμος δεν πρέπει να νιώθει ανυπομονησία, αντιθέτως να νιώθει αναμονή. Καταλαβαίνω την ανάγκη τους να ακούσουν καινούρια ονόματα. Δεν αρνούμαστε το γεγονός πως αυτή την στιγμή είμαστε στην διαδικασία των νέων προσθηκών αφού ήμασταν ξεκάθαροι πως βάλαμε χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού για τις ανανεώσεις και στην συνέχεια προσθήκης νέων αποκτημάτων σε συνδυασμό με την αναμονή για την αποχώρηση. Το δεύτερο κομμάτι δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, γίνεται όμως και σε εκείνη την παράμετρο αρκετή δουλειά ώστε να αποφορτιστεί από κάποια συμβόλαια ο ΑΠΟΕΛ»

«Για να μην δημιουργώ όμως και προσδοκίες, είχαμε αναφέρει από την αρχή ποια είναι τα χρονικά όρια που θα κινηθούμε και οι προτεραιότητες μας. Η προτεραιότητα μας είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ και κεντρικού επιθετικού μέχρι τις 9 του μήνα. Σκοπός να αποκτηθούν μέχρι τις 18 που θα ξεκινήσουμε προετοιμασία, έχουμε ακόμη μέρες, αξιολογούνται πολλές περιπτώσεις, η υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένας καλός οδηγόςγια να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις. Στόχος αυτής της μεταγραφικής περιόδους όσο αφορά τις προσθήκες της άμεσης ανάγκης είναι να είναι όσο το πιο δυνατό πιο λίγες έτσι ώστε να υπάρξει ο βασικός κορμός και να βοηθήσουν όποιοι έρθουν όπως βοήθησαν οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο»

«Ξέρουμε πολύ καλά πως οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στην Ευρώπη είναι κατευθείαν στα βαθιά, δεν πρόκειται να μην αντιληφθούμε πως ακόμη και ο δεύτερος προκριματικός κρύβει τα δικά τους ρίσκα και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι και αυτή είναι η δουλειά που γίνεται από τον τεχνικό διευθυντή, προπονητή και επιτροπή προγραμματισμού».

Για το αν ανεβαίνει ο πήχης στο θέμα προγραμματισμού:

«Το ψηλά ο πήχης είναι παρεξηγήσιμος όρος. Πολλές φορές με την λογική του ονόματος δεν σημαίνει πως παίρνεις και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, υπάρχουν πολλοί παίκτες που άφησαν ιστορία με την ποιοτική τους απόδοση μέσα στο γήπεδο χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστοί. Όπως για παράδειγμα ο Μιλάνοφ, ο οποίος ήταν σοβαρό όνομα στην Βουλγαρία δεν τον ήξεραν όμως πολλοί στην Κύπρο και αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Ψάχνουμε ένας αντίστοιχο παίκτη στο αριστερό άκρο. Υπάρχουν τέσσερις-πέντε επιλογές οι οποίες αυτή την στιγμή είναι ενώπιων μας, που από τους αρμόδιους θεωρούνται πως μπορούν να δώσουν αυτά που χρειάζονται».

Για τον επιθετικό:

«Η απόκτηση κεντρικού επιθετικού είναι προτεραιότητα. Βεβαίως, δεν θα ανοίξω την όποια παράμετρο αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και το έχω πει ξανά ποτέ δεν πρέπει να λειτουργείς μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σε ότι αφορά τις μεταγραφές. Ένας παίκτης ο οποίος ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο και έχει ένα καλό όνομα και θα είναι ελκυστικός για πάρα πολλές ομάδες, σαφώς και θα περιμένει μέχρι και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Υπάρχουν όμως και αρκετοί παράμετροι που παίζουν ρόλο. Είναι και οι δανεικοί ποδοσφαιριστές, κάποιοι που ψάχνουν το κίνητρο που δεν έβρισκαν αλλού και θεωρούν πως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να τους το προσφέρει. Άρα θα πρέπει αν κάποιος κάτσει να σκεφτεί το τι θέλει και ψάχνει το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να έχει ανοιχτές όλες τις παραμέτρους».

Για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων:

«Αν προέκυπτε θα ήμασταν οι πρώτοι που θα ενημερώναμε».

Για τους παίκτες που είναι εκτός πλάνων αν θα είναι εκτός προπονήσεων:

«Κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη και νομίζω είναι και το σωστό να έχει τους ποδοσφαιριστές μέσα στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων από την στιγμή που διατηρούν συμβόλαιο με αυτή. Από την στιγμή που διατηρεί συμβόλαιο θα πρέπει να είναι παρόντας στην προπόνηση. Τώρα το πώς και τι, είναι κάτι που καθορίζεται από τον προπονητή. Σε καμία περίπτωση δεν έχει δοθεί άδεια κοινής αποδοχής σε ένα ποδοσφαιριστή να μην έρθει. Είναι άδεια κοινής αποδοχής για να βρει ομάδα, που δεν υφίσταται αυτή την στιγμή για παίκτες που βρίσκονται εκτός πλάνων. Περιμένουμε το προσκλητήριο από τον Κρίστιανεν ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς το ποιοι θα βρίσκονται και το πότε. Έχουμε κάποια διαφορετικότητα με τους παίκτες, υπάρχουν οι διεθνείς, κάποιοι που έχουν πάρει άδεια και θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση».

Για τον Ορλάντι:

«Δεν υπάρχει κάτι να ξεκαθαρίσει. Ως ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για να μπορώ να αναφερθώ, δημοσιογραφικά θα πρέπει να έχει κτυπηθεί πολύ πληκτρολόγιο και να έχει χυθεί πολύ μελάνι . Όχι αδίκως, με βάση τον τελευταίο καιρό που δεν υπάρχουν και ειδήσεις. Αλλά να βλέπω το θέμα του Ορλάντι να αναπαράγεται είναι ένα θέμα που παίζει λόγω του ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη επικαιρότητα. Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει ένα αριστερό μπακ και ένα κεντρικό επιθετικό. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος στο ποδόσφαιρο για το αν θα προκύψει κάποια θέση που δεν είναι τόσο στις προτεραιότητες. Δεν είναι θέμα επιμονής, είναι θέμα προτεραιοτήτων».

Για τον Γιαννιώτα:

«Το θέμα του Γιαννιώτα το μόνο που κάνουμε είναι να επαναλαμβάνουμε τα πράγματα. Πριν τις 15 του μήνα δεν μπορούμε να έχουμε οποιοιδήποτε απάντηση, λόγω και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Κάνουμε υπομονή κάνουμε όμως και δουλειά. Υπάρχει το ενδεχόμενο ο παίκτης να μην βρίσκεται στην ομάδα».

Για τον Καρλίτος αν θα είναι στην προπόνηση:

«Αν τον καλέσει ο Κρίστιανσεν θα είναι. Θα αναμένουμε να το δούμε».

Για το θέμα των αναπροσαρμογών αν έχει γίνει κάτι:

«Όχι γιατί αυτή η περίοδος ειδικά, είναι η περίοδος που είναι στις διακοπές τους και ειδικά αυτή την οικονομική προσέγγιση ο ΑΠΟΕΛ θεωρεί πως είναι καλύτερα και το σοφότερο να μιλάει κατ ιδίαν. Μιλάμε για παίκτες που έχουν κατανοήσει την κατάσταση και μιλήσαμε κι’ άλλες φορές μαζί τους και σε αυτό το σημείο θα κοιτάξουμε να δούμε την εξέλιξη σε ότι αφορά συγκεκριμένη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση σε συγκεκριμένη περίπτωση».

Για φιλικά:

«Δεν έχει προγραμματιστεί κάτι. Έχουμε αρκετές προτάσεις εκείνη την περίοδο 30 Ιουνίου με 12 Ιουλίου. Έχουμε αρκετές επιλογές για το να μεταφερθεί η ομάδα στο εξωτερικό ή να έρθουν ομάδες στην Κύπρο. Θα γίνει φιλικό, τώρα αν ο προπονητής θα επιλέξει ένα δυνατό φιλικό ή ένα φιλικό προετοιμασίας στον Αρχάγγελο δεν μπορώ να γνωρίζω».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!