Ενέργειες και εξαγγελίες εταιρείας ΑΠΟΕΛ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το δείπνο που παραχώρησε η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ σε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, σε πρώην προέδρους της Εταιρείας και του Σωματείου και στους μεγαλομετόχους της εταιρείας. Το δείπνο είχε ως σκοπό την σύσφιξη σχέσεων αλλά και την ενημέρωση για διάφορες ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή άλλες που έχουν τροχοδρομηθεί. Σημαντικές ενέργειες που θα βοηθήσουν τόσο την Εταιρεία όσο και το Σωματείο και θα καταστήσουν τον ΑΠΟΕΛ ακόμα πιο ισχυρό.

Η κωδικοποίηση των ενεργειών είναι η εξής:

1)    Συμφωνίες διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία μέχρι και το 2022.
2)    Μείωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας
3)    Μείωση κόστους ύψους 20% έως 25% μέσα σε διάστημα δύο ετών
4)    Επενδυτική αύξηση του προϋπολογισμού της Ακαδημίας
5)    5ο και σημαντικότερο σε ότι αφορά στην προοπτική, το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για το ιδιόκτητο Στάδιο της Ακαδημίας (κατηγορίας UEFA 1)*

*Λεπτομέρειες θα δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες μέρες

Ο χαιρετισμός του προέδρου Πρόδρομου Πετρίδη

Αγαπητοί Πρόεδροι, φίλοι μέτοχοι της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, θα ήθελα να σας καλωσορίσω και επίσημα στο δείπνο που πραγματοποιούμε απόψε. Είναι ένα δείπνο σύσφιξης σχέσεων και ενημέρωσης που επιθυμούσαμε να πραγματοποιήσουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο εδώ και αρκετό καιρό και πρόθεση μας είναι να το θεσμοθετήσουμε.

Πιστεύω ότι όλοι οι παρόντες έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να καταστεί ο ΑΠΟΕΛ η πιο πετυχημένη ομάδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Κάθε χρονιά σε αυτά τα 89 χρόνια ιστορίας του ΑΠΟΕΛ, έχει τις ιδιαιτερότητες της όμως εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε ως πρόθεση και πιστεύω ότι αυτό διαπιστώνεται και από τις ενέργειες μας όσο καιρό βρισκόμαστε τώρα στην διοίκηση της ομάδας, ότι επιθυμία και πράξη μας είναι να διατηρήσουμε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και βεβαίως να διατηρήσουμε και το επιτυχημένο ευρωπαϊκό μας status. Οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας έχουν προσφέρει στην ομάδα μας, διεθνή αναγνώριση και είμαι βέβαιος ότι αυτό κάνει όλους μας περήφανους.

Σήμερα σε αυτή την σύναξη θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια σημαντικά πράγματα που είτε έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε έχουν τροχοδρομηθεί και έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας όσο και του σωματείου μας.

Καταρχήν να σας αναφέρω ότι έχουμε προχωρήσει σε πρόωρη ανανέωση της συμφωνίας του Σωματείου για διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία. Η υφιστάμενη συμφωνία ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2017 όμως έχουμε ήδη υπογράψει ανανέωση της συμφωνίας μέχρι τον Μάιο του 2022. Και μάλιστα δείχνοντας έμπρακτα και την υποστήριξη προς το σωματείο έχουμε αναθεωρήσει και το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Η συνεργασία με το Σωματείο θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο με στόχο την συνολική ενδυνάμωση.

Η οικονομική διαχείριση είναι πάντα ο πρωτεύον παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και κατ’ επέκταση της αγωνιστικής ομάδας. Τα τελευταία χρόνια λόγω και των ευρωπαϊκών επιτυχιών ευτυχήσαμε να διαχειριστούμε χωρίς σοβαρές παρενέργειες και ελλείμματα, τους ισολογισμούς της εταιρείας. Διατηρώντας ταυτόχρονα και την ομάδα σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ μετρά 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα, 2 συνεχόμενα Double ενώ κατάφερε για πρώτη φορά να έχει συνεχείς ευρωπαϊκές παρουσίες στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Όλα αυτά που ανέφερα ακούγονται ιδανικά. Όμως δυστυχώς από οικονομικής άποψης ακόμα και αυτά τα ευρωπαϊκά πριμ, δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν απόθεμα στα ταμεία. Τα έξοδα εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τα έσοδα. Για αυτό και βρισκόμαστε σε ένα σημείο που για να προστατεύσουμε τον ΑΠΟΕΛ και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να μην εξαρτόμαστε πλήρως από την παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους πρέπει να κάνουμε κάποιες τομές στην γενικότερη φιλοσοφία.

Ανέφερα αυτές τις τομές στην πρόσφατη λογοδοσία εξαμήνου αλλά κρίνω ωφέλιμο να τις υπενθυμίσω και ενώπιον σας.

Με τη νέα χρονιά λοιπόν θα ισχύσουν τα εξής:

1)    Θα υπάρξει μείωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Φέτος ξεκινήσαμε την χρονιά με 26 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην λίστα Ά. Είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα της πρώτης κατηγορίας.
2)    Ποιοτικότερη οικονομική διαχείριση του ρόστερ έτσι ώστε την περίοδο 2016-17 να μειωθεί το κόστος κατά 10% και την περίοδο 2017-18 κατά 15%.
3)    Επενδυτική αύξηση του προϋπολογισμού της Ακαδημίας και ουσιαστική προώθηση ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα.

Σε σχέση με το τελευταίο μέρος, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω αφού ακόμα δεν το έχουμε δημοσιοποιήσει ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει τα έργα για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ με φυσικό γρασίδι. Ένα έργο που πιστεύουμε ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας και σαφώς την επένδυση με την μεγαλύτερη προοπτική. Αναφέρομαι σε Στάδιο προδιαγραφών UEFA Κατηγορίας 1, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει γήπεδο διαστάσεων 100m X 60m όπου θα διεξάγονται οι προπονήσεις και τα παιχνίδια των αγωνιστικών ομάδων. Η δεύτερη και τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την δημιουργία κερκίδων χωρητικότητας πέραν των 1000 θέσεων που αφορά σε φιλάθλους γηπεδούχου και φιλοξενούμενης ομάδας καθώς και χώρο επισήμων. Θα περιλαμβάνει επίσης αποδυτήρια, φυσιοθεραπευτήρια, δωμάτια παγοθεραπείας, αίθουσα Doping Control και αίθουσα Διασκέψεων.

Αγαπητοί κύριοι,

Η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας. Να την στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας από εμάς. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ, έχουμε όλοι το δικό μας ξεχωριστό κομμάτι να διαδραματίσουμε έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να επιτύχει και φέτος αλλά και στην συνέχεια, τους διαχρονικούς του στόχους. Είμαι βέβαιος ότι όποτε σας καλέσει η ομάδα, θα σταθείτε δίπλα της και θα της προσφέρετε την πολύτιμη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας και είμαστε βεβαίως, στην διάθεση σας καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!