Οι άχαρες διαψεύσεις

Ο Πετεβίνος επωμίστηκε τον άχαρο ρόλο να διαψεύδει σχεδόν τα πάντα που αφορούν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς οπότε και οι τελευταίες δηλώσεις του κινούνται σε αυτά τα πλαίσια. Έτσι ακούσαμε και σήμερα ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον Κρίστιανσεν και πως οι εξελίξεις σε όλα τα θέματα (προπονητή και παικτών) θα τρέξουν μετά τις 15 Μαϊου.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αναγκάζουν τον επίσημο ΑΠΟΕΛ να κρατά τη συγκεκριμένη στάση αλλά είναι δεδομένο ότι οι διεργασίες βρίσκονται στα φόρτε τους αφού οι επόμενες δέκα μέρες δεν μπορούν και δεν θα πάνε χαμένες.

Ήδη ο Κρίστιανσεν αξιολογεί τα δεδομένα ενώ και ο Πετρίδης με τους στενούς του συνεργάτες έχουν άποψη για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο υφιστάμενο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν στο Super Sport FM

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος…
 
«Ήταν ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο και πιο δίκαιο τρόπο. Το ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα. Κέρδισε όλες τις υπόλοιπες ομάδες έστω και μια φορά. Εκεί που έπρεπε να κάνει την υπέρβαση ανατρέποντας μια μεγάλη διαφορά ήταν συνεπής. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές. Και στον κ. Κετσπάγια και στον κ. Κωστή και στο Μαρίνο Σατσιά που ανέλαβαν την ομάδα σε ένα κρίσιμο σημείο. Στο τέλος της ημέρας αποδείξαμε και το βάθος στο ρόστερ. Στο τελευταίο παιχνίδι, είχαμε πολύ σημαντικές απουσίες όμως αποδείχτηκε ότι δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Αποδείχθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ, είχαν την ποιότητα για να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα».

Για τις επιδόσεις της ομάδας  
«Θα αποκτούσε τη σημασία του μόνο αν η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα μπορεί να γραφτεί στην ιστορία ως μιας ξεχωριστή έκδοση. Το πιο σημαντικό είναι ότι στα δύο επόμενα παιχνίδια μπορούν να πετύχουμε και άλλες ιστορικές επιδόσεις. Η ομάδα το γνωρίζει και θέλει να το πετύχει. Τέτοιες ευκαιρίες δεν μπορείς να τις πετάς. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ποδοσφαιρική περίοδο».

Για τον προγραμματισμό
«Είναι θέμα σωστών επιλογών και να δημιουργηθεί μια ομάδα που να μπορεί να πάει ένα βήμα παρακάτω από την προηγούμενη. Αυτό είναι κάπως δύσκολο, αφού πέτυχε σχεδόν το απόλυτο στις εγχώριες διοργανώσεις. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει στις προσθαφαιρέσεις για να βελτιωθεί ως ομάδα και να έχει ένα ειδικό στάτους για να κάνει το πρώτο βήμα στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο για τους ποδοσφαιριστές είναι η ξεκούραση. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά της διοίκησης, της επιτροπής προγραμματισμού και του νέου προπονητή. Αύριο είναι προγραμματισμένη συνεδρία του δ.σ. και θα είναι όλοι παρόντες».

Για τον Τόμας Κρίστιανσεν  
«Διαβάζουμε πάρα πολλά πράγματα. Και για προπονητές και για ποδοσφαιριστές και για ανανεώσεις και για αποδεσμεύσεις, Έχουμε ξεφύγει. Δεν υπάρχουν συζητήσεις για το ποιοι θα φύγουν από το ρόστερ. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί και το θέμα προπονητή. Αυτό που συμβαίνει με τον κ. Κρίστιανσεν είναι υπερβολικό. Και ο ίδιος ο πρόεδρος είπε ότι είναι στα υπόψη μας και ότι είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα το τελεσίδικο. Θέλουμε να τρέξουμε το θέμα όσο πιο σύντομα γίνεται. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 15 Μαΐου».

Για τον Καρλάο και τη δήλωση του ότι τελειώνει το συμβόλαιο του  
«Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Απλά είχε μια λανθασμένη πληροφόρηση. Τα συμβόλαια που λήγουν είναι αυτά των Πάρντο, Χαραλαμπίδη, Αντωνιάδη και Αλεξάνδρου».

Για τις αποδεσμεύσεις
«Μπορεί να χαρακτηριστεί και το πιο δύσκολο κομμάτι. Όταν αποφασίσει η διοίκηση να αποδεσμεύσει κάποιο ποδοσφαιριστή, τότε μπαίνουν άλλες παράμετροι όπως η οικονομική αποζημίωση. Αυτά μπορεί να αποδειχτούν χρονοβόρα. Είναι μια διαδικασία που μπήκαμε και άλλες χρονιές».

Για την προετοιμασία…  
«Δεν έχει καθοριστεί το οτιδήποτε. Θα εξεταστούν αύριο και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Για την προοπτική της Ευρώπης
«Έχουμε την τελευταία χρονιά με τη ψηλή βαθμολογία. Θεωρώ όμως ότι το θέμα της βαθμολογία είναι κάπως σχετικό. Στον γ΄ προκριματικό και στα πλέι οφ, η δυναμικότητα των ομάδων λίγο πολύ είναι η ίδια. Το να είσαι ισχυρός της εμβέλειας του Ολυμπιακού, μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είμαστε στους ισχυρούς των πλέι οφ όμως είναι πολύ μακριά. Ο δεύτερος προκριματικός μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος. Είναι μια πρόκληση χωρίς αύριο. Αν αποτύχεις τότε δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε βήμα με βήμα. Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστεί η ομάδα και να ενισχυθεί κατάλληλα για να είναι έτοιμη στις 12-13 Ιουλίου».

Για τον Γιαννιώτα 
«Η φετινή χρονιά είναι κάπως διαφορετική. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τέλη Αυγούστου, μιας και ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι θα ξεκαθαρίσει το ρόστερ πιο νωρίς. Με αυτή την λογική είπε ο πρόεδρος ότι θα ξεκαθαρίσει πιο γρήγορα το θέμα. Ελπίζουμε να έχουμε ενδείξεις πέρα τα μέσα Ιουνίου. Αυτό είναι κάτι το σχετικό. Ο Γιαννιώτας ανήκει στον Ολυμπιακό, όμως ο κ. Σίλβα έχει άλλες προτεραιότητες. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Δεν μπορεί να στηρίζεσαι σε κάτι υποθετικό».

Για τον Πάρντο
«Ο κάθε ποδοσφαιριστής, του οποίου λήγει τώρα το συμβόλαιο του, έχει δική του ιστορία στο ΑΠΟΕΛ. Είναι οι δύο αρχηγοί, Χαραλαμπίδης και Αλεξάνδρου. Ο Αντωνιάδης είναι γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΕΛ. Είναι και θέμα του τι θέλουν οι ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί με το τέλος του πρωταθλήματος».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!