Η αναπόφευκτη αποκαθήλωση του Μαντούκα

Τα όσα συνέβησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και χτες όσον αφορά τον Μαντούκα δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και εντυπώσεις σε όλους μας ή τουλάχιστον στους περισσότερους. Όλα ξεκίνησαν στο γνωστό αγώνα με την Αεκ όταν ο ξένος παίκτης με την ίσως μεγαλύτερη συνεισφορά στην ομάδα μας κατά τη διάρκεια της χρυσής πενταετίας τραυματίστηκε.

Όταν τον Μάρτιο έγινε γνωστό και επίσημα ότι δεν ήταν εφικτή η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση η διοίκηση Πετρίδη έκρινε ορθό να του αναθέσει καθήκοντα διευθυντή ποδοσφαίρου. Η κίνηση τότε κρίθηκε σωστή από τους περισσότερους αφού ο Μαντούκα αν και άπειρος θεωρείτο ένας τίμιος, εργατικός άνθρωπος και γνώστης του τι εστί ΑΠΟΕΛ καθώς και τι χρειάζεται σε θέματα στελέχωσης του ρόστερ.

Ο Μαντούκα ήταν αυτός που συμφώνησε ή και προώθησε την απόλυση Φινκ γεγονός που τον οδήγησε και στον πάγκο της ομάδας μας να εκτελεί καθήκοντα προπονητή στους τελευταίους αγώνες της περσινής χρονιάς.

Μέσα σε λίγους λοιπόν μήνες ο λατρεμένος ποδοσφαιριστής Μαντούκα έγινε τεχνικός διευθυντής ή και προπονητής σε μια ομάδα που αποδεδειγμένα δυσκολεύεται αφάνταστα να δώσει πίστωση χρόνου στον οποιονδήποτε.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Μαντούκα έστω και αν ακόμα και σήμερα δεν είναι πλήρως ξεκάθαρο ποιος είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε θέματα στελέχωσης της ομάδας.

Η απόφαση να αποχωρήσουν οι Χιώτης και Σιέρινταν δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από κάποιους ενώ η διοίκηση Πετρίδη υποτίμησε την απειρία του Μαντούκα. Δεν βοήθησε όμως ούτε ότι τον στελέχωνε ομάδα από σκαούτερς η οποία με τη σειρά της αποτελεί ήδη παρελθόν..

Η ευκολία με την οποία ο Μαντούκα και η διοίκηση Πετρίδη προχώρησαν στην πρόσληψη Πασιένσια και λίγο μετά στην απόλυση του φανερώνει πολλά έστω και αν ο Βραζιλιάνος φέρεται να ήταν αντίθετος με την αλλαγή προπονητή.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι κάτω από την εποπτεία του Μαντούκα κρίθηκαν ήδη από τους περισσότερους ως αποτυχημένες ενώ το πλέον υπερβολικό ή και άδικο είναι η βρώμα που κυκλοφορεί από οπαδούς μας στα social media ότι ο διευθυντής ποδοσφαίρου δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πετρίδη με τη σειρά της έδειξε ότι δεν είχε τη διάθεση και ετοιμότητα να στηρίξει τη δική της επιλογή. 

Η έλευση του Κετσπάγια για την οποία ο Μαντούκα δεν είχε ουσιαστική ανάμειξη έστειλε το μήνυμα ότι το μοντέλο του διευθυντή ποδοσφαίρου ο οοποίος θα είχε πρωταγωνιστή ρόλο θα έμπαινε και πάλι στο ψυγείο.

Ο Μαντούκα έβλεπε καθημερινά τον τελευταίο καιρό να μειώνεται η ανάμειξη και επιρροή του στα σοβαρά θέματα, ενώ η διοίκηση δεν ήθελε ούτε μπορούσε να στηρίξει ένα μοντέλο ή καλύτερα άτομο το οποίο στο πρώτο δείγμα γραφής του δεν έκανε τα αναμενόμενα.

Με τον κόσμο ή καλύτερα μια μερίδα του να ζητά επίμονα ανάληψη ευθυνών η ανακοίνωση αποχώρησης του Μαντούκα από τον ΑΠΟΕΛ δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα κλήθηκε και δεν αρνήθηκε να σηκώσει ένα βάρος που αποδείχτηκε ασήκωτο. Ίσως να μην είχε τη δυνατότητα να προβλέψει το χειρότερο δυνατό σενάριο που ήταν 7 μήνες μετά που προσλήφθηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου στον ΑΠΟΕΛ να αποχωρεί ως αποτυχημένος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!