Η δικαιολογημένη και αναγκαστική προτίμηση

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συνόδευαν τον Κρίστιανσεν με το που ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ήταν η προτίμηση του σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ και τρόπου παιχνιδιού που θεωρεί ως φιλοσοφία του. Το 4-1-4-1 και οι διάφορες παραλλαγές του ήταν τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς το σήμα κατατεθέν της ομάδας και του Κρίστιανσεν. Ήταν επίσης μια επιλογή που δημιούργησε αρκετές συζητήσεις και ανάμεσα στους οπαδούς μας..

Σταδιακά και με αφορμή κάποιες συγκυρίες ο προπονητής δοκίμασε το 4-4-2 και από τότε το βλέπουμε να εφαρμόζεται ανελλιπώς. Ακόμα και στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας όπου ο Σωτηρίου έμεινε στον πάγκο και ο Μπαράλ ήταν τραυματίας, ο Κρίστιανσεν βρήκε τον τρόπο να μην αλλάξει το σύστημα.

Αυτό έγινε με την επιστράτευση του Εφραίμ ο οποίος είχε ρόλο δεύτερου επιθετικού αγωνιζόμενος λίγο πιο πίσω από τον Ντε Καμάργκο.

Ενόψει του καθοριστικού αγώνα με την ΑΕΚ τα δεδομένα δεν θα διαφοροποιηθούν αφού το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τους Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο να επιφορτίζονται το μεγαλύτερο βάρος έτσι ώστε να δουλέψει σωστά το επιθετικό κομμάτι.

Παράλληλα η παρουσία και ετοιμότητα του Μπερτόλιο και μελλοντικά του Εμπεσίλιο δίνει τη δυνατότητα στον Κρίστιανσεν να δοκιμάσει πράγματα αν ο οποιοσδήποτε αγώνας δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X