Οι εκτιμήσεις του Μπέντο

Μας υπολογίζει και με το παραπάνω ο προπονητής του Ολυμπιακού ο οποίος θεωρεί όμως ότι ο αγώνας θα κριθεί από την απόδοση της δικής του ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στο «Καραϊσκάκη»:

Τι στοιχεία πρέπει να έχει η ομάδα του για το 2 στα 2 και το τι πρέπει να αποφύγει:

“Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άποψη και να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δεν γίνεται να συγκριθεί το ένα ματς με το άλλο. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη προσέγγιση. Να δούμε το πλάνο μας και να το κάνουμε πράξη, οτιδήποτε και εάν γίνει μέσα στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη που θα μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλον τον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε”

Το 4-4-2 με την ΑΕΛ που δεν απέδωσε και το εάν σκοπεύει να αλλάξει σύστημα…

“Πιστεύω πως καταρχήν θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί κυρίως ως προς το β’ μέρος με την ΑΕΛ. Εκεί που είχαμε προβλήματα με τη δυναμική και την απόδοση. Όχι τόσο στο α’. Αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Έχει σημασία η δυναμική μας. Δεν πιστεύουμε πως από το 4-4-2 έως το 4-2-3-1 πρέπει να υπάρχε διαφορά. Μπορούμε να κερδίσουμε και ματς με 4-4-2. Αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική, το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ειδικά αύριο που πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα παιχνιδιού και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας”

Εάν νιώθει πίεση στον πάγκο μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ:

“Ποτέ δεν κατάφερα και ποτέ δεν θα το κάνω να μην λειτουργήσω δίχως πίεση. Στα 12 χρόνια καριέρας πάντα είχα πίεση. Λογικό αυτό που ρωτάτε. Μετά τις 5 νίκες κάναμε μία ήττα και είναι λογικό που λέτε. Στο παιχνίδι χάσαμε από μία φάση στο τελευταίο λεπτό. Δεν αξίζαμε να χάσουμε αλλά ούτε και να κερδίσουμε. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι το επάγγελμα του προπονητή”

Το κατά πόσον τον προβληματίζει πως στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν παίκτες που ξέρουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό να είμαστε πιστοί στην ιδέα και την στρατηγική. Κάποιες φορές ξέρεις παραπάνω για τον αντίπαλο και άλλες όχι. Αυτά δεν θα επηρεάσουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στην ιδέα παιχνιδιού και στο πλάνο και να σεβαστούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως κάθε αντίπαλο. Επίσης να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να δούμε πως δεν θα βγουν τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ”

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!