Η πιο συγκεντρωμένη θα προκριθεί

O Μπαλταζάρ παρουσιάστηκε εκ νέου με αυτοπεποίθηση όσον αφορά το μέλλον του στο ΑΠΟΕΛ ενώ αναγνώρισε ως εξαιρετικά δύσκολα την υπόθεση πρόκριση τονίζοντας παράλληλα ότι πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας μας.

Όσα δήλωσε στη δημοσιογραφική του:

Για τις διαφορές στον τρόπο παιγνιδιού του ΑΠΟΕΛ με την Αστάνα και σε σύγκριση με άλλες ομάδες: «Δεν συγκρίνουμε τα προηγούμενα παιγνίδια. Είναι εντελώς διαφορετικές στιγμές, νέοι παίκτες και προπονητές. Απλώς είναι οι ίδιες ομάδες που συναντιούνται ξανά. Είναι οι δυο πρωταθλήτριες των χωρών τους. Δυο ομάδες που θέλουν να μπουν στους ομίλους. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούν οι ομάδες και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αύριο».

Αν θα μπορούσε να συγκρίνει τις δυνατότητες της Αστάνας μερικά χρόνια πριν και αν έχουν αναλύσει τον αντίπαλο: «Όχι, δεν τα είδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλύσεις ομάδες του παρελθόντος. Έχουμε αναλύσει το σήμερα, τα παιγνίδια του παρόντος και έχουμε δει τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία της Αστάνα. Έχουμε καταλήξει ότι θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι αύριο».

Βάσει των προηγούμενων αγώνων με την Αστάνα μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη για τον αυριανό αγώνα: «Τα στατιστικά έχουν τη σημασία τους, αλλά δεν μένω σε αυτά τα στατιστικά. Όπως είπα είναι διαφορετικές στιγμές. Το παρελθόν έχει περάσει και αύριο θα γραφτεί νέα ιστορία. Αύριο είναι νέα στιγμή, νέοι παίκτες και φιλοσοφίες. Αυτό που ξέρω είναι ότι σεβόμαστε την Αστάνα και θα παίξουμε για να κερδίσουμε».

Για τις ήδη υπάρχουσες φετινές ήττες στην Ευρώπη και τυχόν αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ και πώς θα το διαχειριστεί εάν δεν περάσει η ομάδα του, γνωρίζοντας πόσο απαιτητικοί είναι οι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων»: «Στις μεγάλες ομάδες, οι προπονητές ξέρουν να ζουν κάτω από συνεχή πίεση. Έχουμε δει ότι ήταν και για την Αστάνα δύσκολα τα παιχνίδια που είχε στην Ευρώπη και με την Μίτζιλαντ. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Δεν ανησυχώ για το μέλλον μου στην ομάδα, έχω την ίδια όρεξη και σχέδια. Θέλουμε αύριο να επικεντρωθούμε στο ματς, να δουλέψουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι η Αστάνα έπαιξε με την Σπόρντιγκ Λισαβόνα, αν έχει μιλήσει με άτομα στη χώρα του για να αναλύσει την ομάδα: «Όχι, δεν έχω επικοινωνήσει με κάποιον στη χώρα μου, αλλά θυμάμαι πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την ομάδα της Σπόρντιγκ λόγω της ποιότητας του αντιπάλου. Παρακολουθώντας τα ματς και αναλύοντας την ομάδα, έχω καταλάβει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκριθούμε. Όμως και ο ΑΠΟΕΛ είναι σε ψηλό επίπεδο και πιστεύουμε τις δυνατότητές μας και θα μπορέσουμε να προκριθούμε. Η ομάδα με τα λιγότερα θα περάσει στους ομίλους. Εμείς πιστεύουμε στη δουλειά μας».

Για τον Ρέζα και αν θα τον χρησιμοποιήσει: «Έχει την εμπειρία και είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει και στο τακτικό κομμάτι. Είναι έτοιμος, αλλά αύριο θα δούμε αν θα τον χρησιμοποιήσουμε. Η ποιότητα και η εμπειρία του είναι εκεί».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες της Αστάνα: «Έχει 3-4 παίκτες τεχνικά καλούς πουξεχωρίζουν και είναι Βραζιλιάνοι, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι έχουν καλή ομάδα ως σύνολο. Είναι έξυπνη ομάδα με παίκτες φυσικά και σωματικά δυνατούς και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει».

Για τον Εφραίμ και το γεγονός ότι δεν παίζει συχνά: «Ο Εφραίμ είχε δύσκολη χρονιά την περσινή σεζόν. Αυτή τη χρονιά είναι έτοιμος και είναι μια ακόμη επιλογή για την ομάδα και αύριο θα δούμε αν θα τον χρησιμοποιήσουμε».

Για τα στοιχεία του ΑΠΟΕΛ που ξεχωρίζουν στην ανάλυση που έκανε: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η Αστάνα είναι μια έμπειρη ομάδα που ξέρει πώς να αμύνεται και να επιτίθεται και όλα θα κριθούν στις μικρές λεπτομέρειες. Η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη στα 180 λεπτά θα πάρει και την πρόκριση. Είναι 50-50 το ματς αύριο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!