Οι προγραμματικές δηλώσεις του Μπέιν

Ο προπονητής μας μίλησε σήμερα για τη νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ενώπιων και του προέδρου ο οποίος τον παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης. Ο Μπέιν δήλωσε έτοιμος και πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν…

Αρχικά ο Πρόδρομος Πετρίδης σχολίασε…

“Δουλέψαμε σκληρά και γρήγορα για την αντικατάσταση του κ. Κρίστιανσεν. Είχαμε πολλές περιπτώσεις να αξιολογήσουμε. Μετά από συναντήσεις που είχαμε με όλους τους υποψήφιους αποφασίσαμε να κλείσουμε τον Μάριο Μπέιν. Ήταν και στα υπόψιν για την αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη. Δεν είναι τυχαία απόφαση, ο κύριος Been εργάστηκε σε μεγάλες ομάδες και τα τελευταία χρόνια ήταν βοηθός στην Φενερμπαχτσέ. Όλες οι πληροφορίες μας λένε για την σοβαρότητα και η επαγγελματικότητα του”.

Ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε…

“Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος,  είναι πραγματικότητα ότι είχαμε γνωριμία πριν από δύο χρόνια αλλά προτιμήθηκε μια άλλη επιλογή. Είμαι ένας προπονητής ς σαν επιδίωξη μου είναι να παραμένω σε μια ομάδα, να χτίζω και να κάνω δουλειά. Είχαμε μια επαφή πριν από δύο εβδομάδες, πριν από λίγες μέρες είχαμε επαφή με τον Χουάνχο, είχαμε συζήτηση για το πρότζεκτ και τους στόχους της ομάδας. Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη και να κρατήσω την ομάδα στο ίδιο επίπεδο. Ο προηγούμενος προπονητής έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά”.

Για το αγωνιστικό στυλ που θέλει να έχει η ομάδα του: “Μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μου να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής μα κράτημα μπάλας. Είναι ένα Ολλανδικό μοντέλο, αν και τον τελευταίο καιρό αυτό έχει πέσει. Μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες μου να αναπτύσσουν το παιχνίδι από πίσω, να είναι επιθετικές και να χαίρεται ο κόσμος. Το λένε όλοι οι προπονητές αλλά σημασία έχει να το κάνουμε”.

Για τις λίγες ημέρες διακοπών: “Δεν με ανησυχεί αυτό. Οι παίκτες πρέπει να ξεκουραστούν, οι παίκτες έδωσαν πάνω από 60 παιχνίδια, θα έρθουν στις 14 για εργομετρικά και προπονήσεις και στην συνέχεια θα πάμε για προετοιμασία. Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά και να προετοιμάσουμε για τα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. δεν μπορούν να πάνε πολύ πίσω μετά από τρεις εβδομάδες αποχής”.

Για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια: “Ξέρω τα δεδομένα, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε σοβαρά. Το ΑΠΟΕΛ έχει έναν βασικό κορμό και είναι εκεί έτοιμος να προσφέρει. Θα πρέπει να προσθέσουμε κάποιες μεταγραφές μέχρι τον πρώτο προκριματικό. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να βελτιώσουμε τα κακά”.

Για το δημοσίευμα που αφορά τον Στοχ: “Η πολιτική της ομάδας είναι να μην μιλά για ονόματα. Θα μιλήσω αφού με ρωτήσατε. Είναι εξαιρετικός παίκτης, συνεργαστήκαμε μαζί στην Φενέρ. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που οικονομικά δεν είναι στα μεγέθη που μπορεί να εξυπηρετήσει το ΑΠΟΕΛ. Θα κοιτάξουμε να βρούμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: “Μιλήσαμε με τον κ. Λορένθο, έμαθα κάποια πράγματα για τους παίκτες που είμαστε σε συμφωνία. Θέλουμε να βελτιώσουμε την επιθετικότητα της ομάδας και κλειδί είναι η δημιουργικότητα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα μέσα στο γήπεδο, σε συνάρτηση με τα καλά αποτελέσματα”.

Για το αν νιώθει πίεση: “Όταν πας σε μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ πάντα υπάρχει πίεση, είναι ομάδα που στοχεύει σε κάθε στόχο της σεζόν. Έχω διατελέσει σε ομάδες που διαχρονικά έχουν πίεση όπως η Φέγενορντ και η Γκενγκ. Πρέπει να υπάρχει πίεση, ξέρω να ζω με την πίεση και μάλιστα προσδοκώ να το ζήσω”.

Για την είσοδο στους ομίλους: “Είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Όπως ξεκινώ από το μηδέν για να τους γνωρίσω έτσι και οι παίκτες. Θα πρέπει να κου αποδείξουν ότι αξίζουν θέση στην εντεκάδα. Περιμένω αρκετή δουλειά για να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο. Θα ήταν μια λυπηρή κατάσταση αν δεν καταφέρει η ομάδα να περάσει στους ομίλους”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!