Η πρόκληση του Κρίστιανσεν

Ο ΑΠΟΕΛ έχει πλέον νέο προπονητή και επίσημα αφού επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δυο πλευρές εδώ και καιρό. Ο Κρίστιανσεν δεν μπορούσε και δεν ήθελε να πει όχι στην πρόταση της ομάδας μας αφού θεωρεί ότι ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ κάνει το πιο μεγάλο και σημαντικό βήμα στη σύντομη προπονητική του καριέρα. Η πικρία του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ είναι ως ένα βαθμό κατανοητή αφού είναι αυτός που τον εμπιστεύτηκε προ διετίας όταν τον επέλεξε για να γίνει προπονητής για πρώτη φορά στην καριέρα του αφού προηγουμένους δούλεψε μόνο ως βοηθός.

Από σήμερα ο Κρίστιανσεν αναλαμβάνει την ευθύνη της μεγαλύτερης αλλά και πιο δύσκολης ομάδας, έχοντας επιλεγεί από έναν πρόεδρο που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του τις συχνές απολύσεις προπονητών.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Κρίστιανσεν είναι να μπορέσει να κάνει ποιοτικές μεταγραφές αφού σε επίπεδο προπονητικής κρίνεται ως ένας καλός γνώστης του αντικειμένου. Στο πετυχημένο πέρασμα του στην ΑΕΚ ήταν ο Ροκα αυτό που στελέχωνε την ομάδα με όπως έχει αποδειχτεί ικανότατους παίκτες.

Στον ΑΠΟΕΛ ο Κρίστιανσεν δεν θα έχει τον πρώην του φίλο και αφεντικό οπότε είναι ένα ζήτημα το πως θα λειτουργήσει στο θέμα των μεταγραφών. Στην ομάδα μας βρήκε ένα συμβούλιο και τη λεγόμενη επιτροπή προγραμματισμού που έχει άποψη για αγωνιστικά θέματα αλλά και τον Σάμπουριτς.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου παραμένει και τη νέα χρονιά με ακόμα πιο διευρυμένα και σημαντικά καθήκοντα που αφορούν και τον αγωνιστικό σχεδιασμό κάτι που επιβεβαιώνει και το ότι βρίσκεται μαζί με τον πρόεδρο και τον προπονητή σήμερα στην Ισπανία.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές στο θέμα του αγωνιστικού σχεδιασμού αφού θα δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές του προπονητής μας. Προσδοκία ή καλύτερα απαίτηση όλων είναι να αποδειχτούν σωστές και καταλυτικές στο πρώτο μεγάλο τεστ των προκριματικών του Champions League.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X