Οι πρωταγωνιστές του 2016

Αποχαιρετάμε σιγά σιγά μια χρονιά που κρίνεται ως απόλυτα πετυχημένη για τον ΑΠΟΕΛ αφού η ομάδα μας πέτυχε τους βασικούς στόχους της. Για να γίνει αυτό έπρεπε να πρωταγωνιστήσουν κάποιοι τους οποίους επιχειρούμε να εντοπίσουμε μέσω της ανασκόπησης που ακολουθεί.

Οι πρωταγωνιστές λοιπόν του ΑΠΟΕΛ ήταν οι ακόλουθοι…

Πρόδρομος Πετρίδης

Ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ συγκαταλέγεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της χρονιάς που φεύγει. Η δεύτερη του θητεία ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού εξελίσσεται με ιδανικό τρόπο έστω και αν πάντα υπάρχουν οι επικριτές. Το 2016 ο Πετρίδης πήρε μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία του ΑΠΟΕΛ εντός και εκτός γηπέδου.

Η απόλυση του Κετσπάγια δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος ήταν μια τρομερά δύσκολη απόφαση η οποία όπως ισχυρίζεται αν δεν γινόταν ίσως να μην ήταν εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η πρόσληψη τεχνικού τιμ αποτελεί ίσως την κορυφαία απόφαση για κάθε διοίκηση οπότε η επιλογή Κρίστιανσεν ήταν επίσης μια απόφαση που δείχνει να δικαιώνει.

Στα εξωαγωνιστικά οι προσωπικές επαφές του Πετρίδη έφεραν τη χορηγία της Pari Match ενώ αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα δεδομένο θεωρείται το deal για παραχώρηση μεγάλου πακέτου μετοχών της εταιρείας ΑΠΟΕΛ σε Ουκρανό επενδυτή.

Αυτό το οποίο όμως για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ προσεγγίζεται με πραγματική διάθεση και πλανο είναι το ενδεχόμενο ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Πετρίδης έκανε ήδη σημαντικές επαφές για το κομμάτι της χρηματοδότησης – επενδυτών οι οποίες έχουν θετική ανταπόκριση.

Τιμούρ Κετσπάγια

Ήταν αυτός που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πασιένσια και να σώσει τη χρονιά και τα κατάφερε. Μπορεί να μην ταίριαξε ποτέ με το κλίμα και την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ αλλά έστω και με τακτικές που κριθήκαν από πολλούς ως μη αρεστές οδήγησε την ομάδα σε ήρεμα νερά και στην κορυφή.

Αν δούμε την μεγάλη εικόνα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι άφησε και παρακαταθήκη με τις επιλογές του σε θέματα στελέχωσης του ρόστερ να αποδεικνύονται καθοριστικές. Ξεχνάμε τις υπερβολικές δηλώσεις του περί ποδοσφαιρικού κανιβαλισμού γιατί ο πρώτος που αντιδρούσε υπερβολικά ήταν αυτός.

Τόμας Ντε Βινσέτι

Ο παρορμητικός σε επικίνδυνο βαθμό Ντε Βινσέτι ήταν χωρίς αμφιβολία εκ των πρωταγωνιστών. Εντός γηπέδου έκανε όλα όσα τον ανέδειξαν ως τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή αφού είχε καθοριστική συνεισφορά στο come back που μας έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Αργεντινός κάνοντας ίσως την πιο ώριμη του χρονιά στον ΑΠΟΕΛ έκρινε ότι έπρεπε να την εξαργυρώσει με ένα νέο και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο το οποίο του πρόσφεραν χωρίς δισταγμό στο Ντουμπάϊ με την ομάδα μας να βάζει στο ταμείο της περίπου 800,000 ευρώ αλλά και να ψάχνει μέχρι σήμερα τον αντικαταστάτη.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Το 2016 σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας μας. Ο Χαραλαμπίδης πήρε τη δύσκολη και σημαντική απόφαση να κλείσει τον ποδοσφαιρικό του κύκλο στον ΑΠΟΕΛ.

Ήταν μια ονειρική πορεία που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 8 πρωταθλημάτων, 4 κυπέλλων και των πορειών στην Ευρώπη με highlight της αξέχαστη πορεία στους ομίλους του Champions League το 2011-12.


Τόμας Κρίστιανσεν

Το έργο του Δανού στον βασικότερο μας ανταγωνιστή έπεισε τη διοίκηση Πετρίδη και ο Κρίστιανσεν δεν μπορούσε να πει όχι στην πρόταση που του έγινε. Αν και βρισκόμαστε στα μισά της Περιόδου και της μονοετούς συνεργασίας με τον Κρίστιανσεν και το επιτελείο του, η παρουσία του κρίνεται θετική και καθοριστική.

Παρά την καθυστέρηση και την προβληματική σε αρκετές περιπτώσεις ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού ο Κρίστιανσεν κατάφερε να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Europa League και στην πρώτη θέση ενώ η ομάδα βρίσκεται σε τροχαία κορυφής στο πρωταθλημα.

Ο Κρίστιανσεν επιχειρεί να κάνει τον ΑΠΟΕΛ να συνδυάσει αποτελέσματα και ελκυστικό ποδόσφαιρο και παρόλο που πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα τα πάει καλά.

Πιέρος Σωτηρίου

Είναι δικαιολογημένα το πιο hot όνομα στην Κύπρο αφού το 2016 εκτοξεύτηκε από κάθε αποψη. Ο τραυματισμός του Καβενάγκι και οι ανικανότητα των αρμόδιων να φέρουν επιθετικούς της προκοπής έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Κυπριο επιθετικό να βελτιωθεί και να αναδείξει τις ικανότητες τους στον μέγιστο βαθμό.

Η ανανέωση για ακόμα τέσσερα χρόνια, η τεράστια αύξηση στις απολαβές του, το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό και οι υπερβολές των μέσων ενημέρωσης είναι οι προεκτάσεις των πεπραγμένων του Πιέρου μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Γιάννης Γιαννιώτας

Ο Ελλαδίτης ήταν το βαρόμετρο του ΑΠΟΕΛ. Ο παίκτης που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και στο να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα play offs του Champions League.

Η παραμονή του κρίθηκε απαραίτητη και στο τέλος έγινε εφικτή σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς μας αφού ο Γιαννιώτας ταίριαξε και δέθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κόσμο και τον ΑΠΟΕΛ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!