Η σημειολογία της περίπτωσης Πάρντο

Το σημερινό μας σχόλιο δεν θα επιχειρήσει να αναδείξει την προσφορά του Πάρντο στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Αυτός τον οποίο πλέον αποκαλούμε γίγαντα ήταν τα τελευταία χρόνια ο κορυφαίος κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσω της ανάδειξης του από τους οπαδούς στο ετήσιο μας δημοψήφισμα. Το ζητούμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου ο παίκτης βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ομάδα μας είναι να μπορέσουμε ιεραρχήσουμε σωστά κάποια πράγματα.

Ο Πάρντο λοιπόν στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο, το οποίο μάλλον θα είναι και το τελευταίο του αξιώνει από τον ΑΠΟΕΛ σημαντική αύξηση. Η πλευρά του παίκτη αντιλαμβανόμενη ότι η αύξηση αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή επιστράτευσε τη γνωστή τακτική της διαρροής στα μέσα ενημέρωσης ενδιαφέροντος άλλης ομάδας.

Η επιλογή της ομάδας είναι σωστή και έξυπνη αφού ο Παναθηναϊκός μπορεί να κριθεί ως ομάδα που μπορεί να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Πάρντο.

Αυτό που μάλλον δεν έχει εκτιμήσει σωστά η πλευρά του παίκτη είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να πανικοβληθεί ή και να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Η εκτίμηση την οποία και ο ίδιος επικαλείται δεν μπορεί να μεταφραστεί σε χωρίς όρους αύξηση των αποδοχών του.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται έναν αποκλεισμό μακριά από την οικονομική καταστροφή και η μείωση του προϋπολογισμού είναι μονόδρομος. Αν ο Πάρντο ανανεώσει αυτό θα πρέπει να γίνει με τους οικονομικούς όρους που προτείνει η ομάδα μας. Αυτό θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς για όλες τις άλλες ανανεώσεις αλλά και αναπροσαρμογές που πρέπει να γίνουν.

Στον Πάρντο έχει προταθεί διετές συμβόλαιο με τις ίδιες οικονομικές απολαβές όπως και φέτος (περίπου 230 χιλιάδες ευρώ) ενώ ειδικοί όροι αυξάνουν σε ουσιαστικό βαθμό το ποσό αν ο ΑΠΟΕΛ προκριθεί σε ομίλους.

Η κλιμακωτή και με προϋποθέσεις αύξηση είναι μονόδρομος και θα πρέπει να εφαρμοστεί ως μέτρο με όλους.

Είναι δεδομένο ότι τυχόν αποχώρηση του Πάρντο θα είναι μεγάλη απώλεια. Η δυσκολία να βρεθεί αντικαταστάτης του επιβεβαιώθηκε και πέρσι αλλά η οικονομική εξυγίανση και  η σωστή πολιτική σε θέματα διαπραγματεύσεων και να μην συνταξιοδοτούμε κανένα είναι υπεράνω όλων. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!